7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Laptop parası biriktiriyor

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK LAPTOP ALMAK İÇİN SU SATIYOR

Kırşehir'de, 12 yaşındaki Fatih Kadir, ailesinin maddi sıkıntıları nedeniyle su satarak, hayalindeki laptopu almaya çalışıyor. Su atararak laptop için para biriktiren Fatih Kadir'in ilerdeki hedefi ise beyin cerrahı olmak.

İlköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Fatih Kadir, okulların tatile girmesi, ailesinin ev alması ve borçlanması nedeni ile su satarak laptop parasını çıkarmaya çalışıyor. 50 kuruştan su satarak para kazanmaya çalışan 7. sınıf öğrencisi Fatih Kadir, kardeşi ve kuzeni ile aldıkları soğutucu ile Cacabey Meydanı'nda tezgah açıtı. Laptop parasını çıkarmaya çalışan Kadir, Kırşehir'e anneannesini ziyarete geldiğini ve ailesinin de izni ile su satmaya başladığını söylerken, anne ve babasının ise bu davranışını çok

özverili bulduğunu kaydetti. Bir haftadır su sattığını, ancak yaklaşık bin lira olan laptop parasının tamamını çıkaramadığını belirten Fatih, "Şu ana kadar 200 TL topladım. Beni ailem bu anlamda destekliyor, yaptığım bu davranışı çok onurlu buluyor. Benimle müşterilerim önce şakalaşıyor sonra su alıyor. Büyüdüğümde kalp ya da beyin cerrahı olmak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 11:42:00
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?