3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Lefke Üniversitesi heyeti Kırşehir'de

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Turgay Ergun ve berberindeki heyet, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 'Anadolu Günleri' adlı etkinlik kapsamında Rektör Prof. Dr. M. Turgay Ergun ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Burada konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yavru vatan KKTC'nin en seçkin üniversitelerinden birisi olan LAÜ Rektörü ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, ''Bu ziyaretiniz bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. LAÜ verdiği eğitim ve öğretim ile KKTC'nin ve Türkiye'nin övünç kaynağı olmuştur. Bu manada Kırşehir'i de ziyaret etmeniz oldukça manidardır. Çünkü 2001 yılından beri biliyorsunuz ki Kırşehir, eğitim ve öğretimde sürekli ilk üç il içerisinde yer almakta ve 3 yıl art arda ÖSS ve OKS de birinci gelmektedir. Yani bu başarılar tesadüf değildir. Kırşehir eğitim ve öğretimde ciddi manada başarılıdır” dedi.
LAÜ Rektörü Prof. Dr. M. Turgay Ergun ise, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye görevinde başarılar dileyerek, "Kırşehir'in eğitim ve öğretimde başarılı olması eğitimciler olarak bizleri sevindirmiştir. Üniversitemizi tanıtıp bu manada Kırşehirli öğrencileri de LAÜ'de görmek istiyoruz" dedi.

ATV ve LAÜ işbirliği ile gerçekleştirilen 'ekopazar' adlı programa da konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in gerek tarih ve gerekse kültür bakımından oldukça zengin olduğunu belirtti. Özellikle de termal turizme önem verdiklerini ifade eden Başkan Bahçeci, “Bunların yanı sıra dünyanın ilk gökbilim medresesi olan Cacabey Gökbilim Medresesi de Kırşehir'de. Herkesi Kırşehir'i gezip görmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

LAÜ Rektörü Prof. Dr. M. Turgay Ergun, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hediye takdim ettikten sonra belediyeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:35:53
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?