7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Lise arkadaşları buluştu

16 YILLIK LİSE ARKADAŞLARI BULUŞTU

Kırşehir İmam Hatip Lisesi 1994 mezunları 16 yıl aradan sonra buluşarak hasret giderdi.

Kırşehir İmam-Hatip Lisesi'nden 1994'te mezun olan ve aradan geçen 16 yıl boyunca birbirlerini göremeyen 11-B ve 11-C sınıfı öğrencileri, 16 yıl sonra tekrar Kırşehir'de bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.

1987-88 yıllarında Kırşehir İmam-Hatip Lisesi'ne kayıt yaptıran ve kredili sistemin ilk defa uygulandığı dönemde, 7 yılda tamamlanması gereken okulu 6 yılda tamamlayarak 1994 yılında mezun olan aynı dönemin öğrencileri, 16 yıl sonra Kırşehir'de buluştu. Yıllar sonra bir araya gelen 11-B ve 11-C sınıfı öğrencilerinden Alparslan Demirbaş, Battal Çelik, Fatih Sarıyıldız, Adem Afşar, Mustafa Akbayır, Murat Ceylan, Mahmut Ercan, Seyfettin Cerit, Hanefi Aras, Menderes Yıldız, Fatih Gürdal, Hakan Kılıç, Murat Durmuş ve Süleyman Şimşek, Toklumen'de düzenlenen piknikte bir araya geldiler.

Toklumen Kasabası sahilinde buluşan 94 mezunları, piknik havasında geçen buluşmalarında uzun süre sohbet ederek, okul süresince yaşadıkları anılarını tazelediler. 6 yıllık eğitim sürecinde gerek sınıf arkadaşları gerekse öğretmenleri ile yaşadıkları anıları paylaşan 94 mezunları, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Yasin Demir'i de Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek andılar. Hafız Mahmut Ercan'ın muhteşem sesi ile okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla hem Yasin Demir'i hem de hayatını kaybeden arkadaşlarını anan 94 mezunları, yıllar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

6 yıllık eğitimlerinde özellikle Halim Çakır, Bekir Atak, Ahmet Lale, Ahmet Dağıstan, Nebi Güdük, Bayram Makine, Ekrem Yıldız, Hacı Turan, Ahmet Kaya, Adil Şen, Nuri Coşkun, Bekir Sami Özbalcı, Abdullah Aykın, Tufan Kıvrak, Fikret Bekiroğlu, Müfit Badak, Öznur Özkan ve Yüksel Yılmaz yad eden 94 mezunları, hocaları ile yaşadıkları ilginç diyalogları hatırlayarak ve hatırlatarak tekrar geçmişe döndüler.

Fatih Sarıyıldız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, 94 mezunlarına ızgara balık ikramı yapılırken; arkadaşlarının isteğini kırmayan Fatih Sarıyıldız, muhteşem sesi ve yorumu ile hem kaside hem de sanat müziği okuyarak, bir araya gelen tüm arkadaşlarına unutulmaz bir gün yaşattı.

Öğle saatlerinde bir araya gelen 94 mezunları, akşam saatlerine kadar Toklumen'de zaman geçirirken; birbirlerinin telefonlarını, adreslerini ve e-mail adreslerini alarak bir dahaki sefere Battal Çelik'in ev sahipliğinde Özbağ-Çamlık Parkında bir araya gelmek üzere ayrıldılar.

16 YILLIK LİSE ARKADAŞLARI BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:43:03
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?