1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

M.Akif'i andık.

Kırşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 68’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Dr. Adil Şen ve Dr. Enver Arpa katılırken, Belediye Başkanı Halim Çakır panelde yaptığı konuşmada, “Akif; ümidimizin, imanımızın, vatanseverliğimizin ve hürriyet aşkımızın şairidir,” dedi.

Gazi Üniversitesine bağlı Kırşehir Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen panele Vali Selahattin Hatipoğlu, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Mucur Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Yıldız ve Ömer Faruk Akyol, Ak Parti İl Başkanı H.Ömer Seyfi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergin Özcan, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin açış konuşmasında Belediye Başkanı Halim Çakır, “Örnek şahsiyet, iman ve ahlâk sahibi, mert ve sarsılmaz bir karakter, milletin ta kendisi bir insan, toplumun derdini kendine dert edinmiş bir şair, halkının duygu ve düşüncesiyle donanmış bir yapı; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’ mızı bize armağan eden istiklâlimizin, dilimizin ve milletimizin şairi Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 68’inci yılında saygı ve minnetle anıyorum,” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un 63 yıllık ömrünün bir destan güzelliğinde geçtiğini belirten Başkan Çakır, konuşmasında şunları söyledi: “Akif; toplumun yaşadığı bütün sorunları, toplumla beraber yaşayan, onun, o halini değiştirmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi, ihtiyaç duyduğu morali, maneviyatı, yine onun kendi dinamiklerinden üretip, ona sunan, son derece önemli ve güçlü bir aydındır. Yurdumuzun huzurlu, güvenli ve güçlü olması, Mehmet Akif fikriyatıyla mümkündür. Bugünkü ve yarın ki Türkiye’nin aydınlığı, genç nesillerimize, Mehmet Akif’in idealizminin verilmesi ile mümkün olacaktır. Onun kaleme aldığı dizeleri, coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşı, bizim moral gücümüzdür, milletimizin şanlı destanıdır.”

Panel sonunda Başkan Çakır tarafından hazırlatılan M.Akif Ersoy’un ölümsüz eseri olan ‘Safahat’ adlı kitabı panele katılan davetlilere hediye edilirken, panelde 1000 adet kitap dağıtıldı.
Kenthaber - Kırşehir
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:10:05
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 15:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?