4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Mahkumlar gönüllerince eğlendi

KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular ile personelin moral ve motivasyonunu artırmak amacı ile konser ve belge dağıtım töreni düzenlendi.

Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen programa Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Baro Başkan vekili Av. Mustafa Alp Aslan, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Ceza İnfaz Kurumu sorumlu Cumhuriyet Savcısı Aziz Hüküm, Ceza İnfaz Kurumları İzleme Kurulu Başkanı Ercan Şenyüz, İzleme Kurulu Üyeleri İsmet Baran, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Koro Müdürü Mahmut Bahadır ve tutuklular katıldılar.

Konser programından önce Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda üretilen çini, ahşap boyamacılığı, tekstil atölyelerinde üretilen ürünler ile hükümlü ve tutuklular tarafından hobi atölyesinde yapılan ürünlerden oluşan sergi gezildi. Sergilenen ürünler il protokolü, davetliler ve basın ve yayın kuruluşu temsilcilerinin büyük beğenisini ve ilgisini topladı.

Konser salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, "Mevzuatın, hükümlülerin ırk, dil, din, mezhep, cinsiyet, felsefi inanç, milli veya sosyal köken, siyasi veya fikri düşünce, ekonomik güç veya toplumsal konumları yönünden ayrım yapılmaksızın eşit uygulanmasıdır" dedi. Başsavcı Çağlayan , ayrıca 2009 yılında kurumda yapılan genel ve mesleki eğitim kursları ile iyileştirme programları hakkında bilgiler verdi.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında, hükümlü ve tutukluların bulundukları sürede bazı şeyleri yeniden değerlendirme fırsatı bulacaklarını, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların biran önce sevdiklerine ve ailelerine kavuşmasını dilediğini söyledi.

Daha sonra Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçısı Mehmet Kara ve bağlama sanatçıları sahne aldı. Konser hükümlülerden gelen istek türkülerin söylenmesi ile devam etti.

Ceza İnfaz Kurumunda açılan bilgisayar kursu (12), enstrüman öğretimi (15), tekstil kursu (20), berberlik kursu (11), İngilizce kursu (16) olmak üzere toplam 74 hükümlü ve tutukluya, başta Vali Erden ve Başsavcı Çağlayan olmak üzere programa katılan protokol üyelerince başarı belgeleri verildi. Daha sonra Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Turgut Karadeniz ile saz sanatçıları birbirinden güzel şarkılarla katılanları coşturdu. Programın sonunda Ceza İnfaz Kurumundaki faaliyetlere katkıları nedeni ile İş Kurumu İl Müdürü Fazlı Küçük ile Halk Eğitim Müdürü Salih Tekeli'ye plaket verildi.

KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
KIRŞEHİR'DE MAHKUMLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 18:40:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 19:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?