2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mahkumlar gönüllerince eğlendiler

Kırşehir E Tipi Cezaevi'nde kalan hükümlü ve mahkumlar, düzenlenen konser organizasyonuyla doyasıya eğlendi.

Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları'nda hükümlü ve tutuklular ile cezaevi personelinin motivasyonunu artırmak amacıyla, Kırşehir E Tipi Cezaevi'nde eğlence programı düzenlendi.

E Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda düzenlenen programa Vali M. Lütfullah Bilgin, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bulut, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, hakimler, savcılar, daire müdürleri, davetliler ve mahkumlar katıldı.

Programda ilk olarak cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el işi ve seramik süs eşyalarının bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Sergi gezisinden sonra ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türk Halk Müziği Korosu ve Klasik Türk Müziği Korosu tarafından konser verildi. Sanatçıların seslendirdiği birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenen mahkumlar, sahneye çıkıp göbek attı.

Programda ayrıca, Vali Bilgin ve beraberindekiler tarafından cezaevinde mesleki eğitim kursu alarak başarılı görülen tutuklu ve hükümlülere teşekkür belgeleri verildi. Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Türkiye'de çıkar amaçlı suç örgütlerinin ve terör örgütlerinden hüküm giyenlerin sayısı artınca, gardiyanların etkisiz kaldığını söyledi.

Çağlayan, "Bu nedenledir ki cezaevleri, örgütlerin etkin oldukları ve faaliyette bulundukları yerler olarak anılmaya başlandı. 2000'li yılların başında F, T ve L tipi ceza infaz kurumlarının yapılması ve E tipi cezaevlerinde koğuş sisteminden oda sistemin geçince, cezaevi idaresi cezaevlerinde yeniden yönetimi ele geçirdi. Bundan sonra hapishane ve cezaevi kavramları yerine ceza infaz kurumları söylenecek. Gardiyanların adı ise infaz koruma memuru olarak anılacak" dedi.

Kırşehir E Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin üretime yönelik faaliyetler yapmaları konusunda yönlendirdiklerini ifade eden Çağlayan, "Burada kaldıkları süreyi en uygun şekilde değerlendirmeleri ve dışarıda kendi yaşamlarında ekonomik bağımlılığa düşmeden hayatlarını idame ettirmeleri için faaliyetlerde bulunuyoruz. Ayrıca, mahkumlarımızın dışarıda daha önce yaptıkları mesleklerini burada geliştirmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İşin parasal kısmı ikinci planda. Mahkumlarımızın mesleklerini geliştirmelerini istiyoruz" dedi.

Mahkumlar için düzenlenen konser ve eğlence programı, merkezde bulunan Yarı Açık Cezaevi'nde açılan mesleki eğitim kurslarının gezilmesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer köstekçi IP: 88.249.38.xxx Tarih : 8.12.2012 14:38:05

 bu tür programların devamını dilerim