6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Marangozlar sitesini su bastı

Kırşehir'de son bir haftadır etkili olan yağışlar, sanayi sitesinde bulunan bazı işyerlerinin ve yolların sular altında kalmasına neden oldu.

Yağışlar nedeniyle Kılıçözü Sanayi Sitesinde bulunan bazı iş yerleri ve yolların sular altında kalmasına, özellikle sanayi sitesinin en alt bloklarında faaliyet gösteren marangoz esnafını mağdur etti. Kerestelerin sular altında kaldığı marangozlar bölümünde, su ve çamurun içinde çalışmak zorunda kalan esnaf çileden çıktı. Sel sularının tıkadığı kanalizasyon borularının aylarca açılmaması ve alt yapının yetersizliği nedeniyle, marangoz esnafı zor günler yaşarken, işyerlerine girmekte dahi zorlandıklarını kaydeden marangoz esnafı, kış bastırmadan sorunlarına el atılmasını istedi.

Sanayi Sitesinde alt yapının yıllarca sorun oluşturduğunu kaydeden Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Genç, "Bir haftadır etkili olan yağış, kanalizasyon borularının tıkanmasına neden oldu. Tıkanan borular hiçbir yetkili tarafından açılmadı. Bu da yetmiyor gibi çöplerde bu kanallara doldu. Yağmurla birlikte her yer su ve çamur içinde kaldı. Yetkililerin acilen sanayi sitesine önem vermelerini ve tıkanan kanalizasyon borularını açmalarını istiyoruz. Çamurun ve oluşan küçük göletlerin içinde çalışıyoruz. Kerestelerimiz sulara altında kaldı ve zararımız büyük. Çamur ve su göletleri nedeniyle iş yerlerimize dahi giremez olduk. Acilen çözüm üretilmesi ve kanalizasyon borularının temizlenip, sanayi sitesinin alt yapısının düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Yağmur sularının oluşturduğu göletler nedeniyle, sanayi sitesine gelen müşterilerde zor anlar yaşarken, sular altında kalan kerestelerin birçoğu kullanılamaz hale geldi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 11:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?