4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Meclis üyesini bulana para ödülü!

Kırşehir'de yaklaşık 11 ay önce kaybolan AK Partili Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık'ın kardeşi Mustafa Kırışık, ağabeyinin bulunmasını sağlayan kişi ya da kişilere yüklü miktarda para ödülü vereceğini söyledi.

Kırşehir'de 20 Mart 2008 tarihinde, "Kavak ağaçlarına bakacağım" diyerek iş yerinden ayrılan Hasan Kırışık'tan 11 aydır haber alınamıyor. Hasan Kırışık'ın bulunması için güvenlik güçleri detaylı çalışmalarını sürdürürken, Kırşehir Valiliği'nin talebi ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bulana 25 bin TL ödül verileceği açıklandı.

Vali M. Lütfullah Bilgin tarafından yapılan 25 bin TL ödül duyurusunun ardından, kayıp Hasan Kırışık'ın yakınları da bulana ödül vereceklerini açıkladı. Hasan Kırışık'ın kardeşi Mustafa Kırışık, ağabeyinin bulanmasını sağlayan kişi ya da kişileri ödüle boğacağını söyledi. Mustafa Kırışık, "Aile olarak biz de ödül vereceğiz. Bizim ödülümüz tatmin edici miktarda olacak. Şimdi açıklamıyoruz ama gerçekten tatmin edici bir miktar olacak" dedi.

Abisi Hasan Kırışık'ın kimseye borcunun olmadığını ve işleriyle ilgili bir olay olmadığını düşündüklerini belirten Mustafa Kırışık, "İşimizle ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyoruz. 20 Mart 2008'de sabah saat 10.00'da iş yerinde çayını içti ve saat 10.30 gibi arabasına binip ayrıldı. Kavak ağacı alacaktı. Bana saat 12.28'de bir mesaj gönderdi.

Mesaj da, 'Kardeşim Mustafa. Ben gidiyorum. Çocuklar sana emanet. Hakkını helal et' şeklindeydi. Ağabeyim bana uzun uzun mesaj asla göndermez. Bana daha önce gönderdiği mesajları var. Mesaj yazmayı sevmez. Böyle olunca da aklıma kaçırıldığı ihtimali geldi ve Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundum. Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın ve üst düzeyde herkesin konuyla ilgili bilgisi var" dedi.

Kayıp meclis üyesi ve işadamının yakın arkadaşlarından biri olan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Berat Bıçakçı da Kırışık'ın kimseyle probleminin olmadığını söyledi.

Hasan Kırışık'ın Kırşehir Devlet Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapan eşi Feride Kırışık ise basın mensuplarının sorularını cevaplamaktan kaçınırken, "Ben televizyonlara çıkmak istemiyorum. Avukatımla görüşün" diyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?