3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Meclis'te 'Kırşehir Günü' düzenlenecek

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan'ın, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile yaptıkları görüşme neticesinde alınan kararla mecliste "Kırşehir Günü" düzenleneceğini söylediler.

Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan tarafından yayınlanan açıklamaya göre, 30 Haziran 2009 Salı günü valilik ve belediye tarafından mecliste düzenlenecek 'Kırşehir Günü'nün açılışını ise TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yapacağı belirtildi.

ırşehir'in tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtıcı resimler ve bilgilerin sergileneceği gecede, Kırşehir ile ilgili yayınlanmış tüm eserlerin tanıtılacağı ifade edilen açıklamada, “Gecede Kırşehir türküleri canlı olarak seslendirilecek ve Kırşehir'e özgü ikramlar yapılacak.

Hazırlanacak olan 'Ahilik' köşesi ile Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğu vurgulanacak ve Ahilik ile ilgili bilgiler verilecek. Kurulacak olan 'Termal' köşede Kırşehir'e yapılan 5 yıldızlı otelin maketi sergilenerek Kırşehir'in termal su kaynağına dikkat çekilecek” denildi.

Geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanların, parti genel başkanları ve milletvekillerinin davet edileceği kaydedilirken, bu etkinliğin TBMM'de bir ilk olacağı da vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yiğit IP: 212.175.171.xxx Tarih : 15.06.2009 17:19:52

BU 2 MİLLETVEKİLLERİ DE SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR.. Özellikle AKP Milletvekili Abdullah Çalışkan, seçim bölgesinde yer alan ilçeleri, beldeleri kaybetti. Çiçekdağ ve Akçakent daha önceki dönemde AKP belediyelerdi ancak bu yörede halkın tepkisini alan milletvekili Abdullah Çalışkan buraların kaybedilmesinde önemli bir rol oynadı. Aynı zamanda iptal edilen seçimlerle adı yeniden gündeme gelen Çiçekdağ'ın Köseli beledesi de daha önceden AKPli olmasına rağmen Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'a tepkiler yüzünden kaybedildi. Hatta Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın kendi köyünde de 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP ye sadece 2 oy (il genel meclisi) çıkması her şeyi açık açık anlatan bir gelişme olarak yorumlanabilir.