2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mehmet Sadi Erdem vefat etti

1960'lı yılların TBMM Kurucu Üyesi ve aynı zamanda 1980 yılında Danışma Meclisi Üyeliği görevini yapan Mehmet Sadi Erdem, Kırşehir'de vefat etti.

Elektrik Yüksek Mühendisi ve Emekli Albay Mehmet Sadi Erdem'in cenaze törenine, Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Sabri Kirişçi, Belediye Başkanı Halim Çakır, Emniyet Müdürü Ahmet Türker, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü, AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehmet Sadi Erdem'in cenazesi, Cacabey Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip Dinekbağı Mezarlığı'na defnedildi.

1918 yılında Kırşehir'de dünya'ya gelen Mehmet Sadi Erdem'in, Kara Harp Okulundan mezun olduğu, Zürih Teknik Üniversitesini bitirdikten sonra Harp Okulunda öğretmenlik yaptığı bildirildi.

 

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 18:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut akpınar IP: 78.162.99.xxx Tarih : 17.04.2008 15:57:44

sadi erdem bey vatansever bir cumhuriyet bekçisiydi.1982 de bizzat tanışmak mümkün oldu takdire şayan bir kırşehir evladıdır. iyi yetişmiş bir teknik harbiyelidir iki kez ara dönemlerde kurucu mecliste görev almasına rağmen .,dönemi bitince siyasete asla tenezzül etmeden hayatını asilce noktalamıştır.ALLAH RAHMET EYLESİN.YİĞİT ASKER.