7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Memur-Sen İsrail'i protesto etti

KIRŞEHİR MEMUR-SEN İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

Kırşehir Memur-Sendikası tarafından İsrail'in yardım gemilerine yaptığı müdahale protestosuna büyük katılım oldu.

Kırşehir merkez Cacabey Cami önünde yapılan protesto gösterisine Sağlık-Sen Yönetim Kurulu, Eğitim Birsen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Diyanet Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Kırşehir Memur-Sen'e bağlı diğer sendika yönetim kurulu ve üyeleri olmak üzere birçok siyasi parti başkanı ile vatandaşlar katıldı.

Protesto gösterisinde konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, terörist devlet İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı baskını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti. Bu saldırının bütün insanlığa karşı yapıldığını ifade eden Aka, "Bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar arası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslar arası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, İsrail büyükelçisini Ankara'ya çağırmasına ek olarak İsrail büyükelçisinin de sınır dışı edilmesini isteyen Aka, "Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar bu katil devletin uluslar arası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkeleri, katil devlet İsrail'le askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmelidir. Diplomatik ilişkilerine son vermelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail tüm uluslararası yarışmalara sokulmamalı, uluslararası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir" dedi.

Aka konuşmasının sonunda, İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlere Allah'tan rahmet dilerken, şehit yakınlarına ve tüm İslam alemine de başsağlığı diledi.

KIRŞEHİR MEMUR-SEN İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ
KIRŞEHİR MEMUR-SEN İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:36:04
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 17:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?