1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Meslek kuruluşlarından Ahi Üniversitesi için çağrı

Şehrimizde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren meslek odalarının başkanları Kırşehir’e Ahi Üniversitesi’nin kurulabilmesi için ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Ahi Üniversitesi’nin Kırşehir’in geleceği olduğunun vurgulanarak bugüne kadar verilen sözlerin yerine getirilmesinin istendiği açıklamada, bu konuda il yöneticileri, seçilmişler ve siyasîlerin ortak hareket etmeleri gerektiği ifade edildi. Kırşehir’in bu hayâlinin gerçekleşmesi için il yöneticileri, milletvekilleri, siyasî partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, yazılı ve görsel basın kuruluşları ile Kırşehir halkının birlik ve beraberliğe davet edildiği açıklamada, Kırşehir halkının üniversiteyi çoktan hak ettiği vurgulandı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kenan Kerimoğlu, Bakkallar Odası Başkanı Aydın Durukan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Tunçbilek, Saatçiler Sarraflar Halıcılar ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Bekir Yılmaz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hacı İlanbey, Kasaplar Odası Başkanı Muhittin Orak, Kunduracılar Kavaflar Saraçlar Odası Başkanı Ali Bilge, Kahveciler Otelciler Fırıncılar Odası Başkanı Davut Kaya, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Sahir Öztürkmen, Madenî İşler Odası Başkanı Mustafa Elvan, Marangozlar Mobilyacılar Hızarcılar Keresteciler Odası Başkanı Mahmut Şahin ile Sabit ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İsmail Polat’ın imzalarını taşıyan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kırşehir ili’nin Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığı ve meslek odalarının başkanları olarak, devletinden uzun yıllar boyunca önemli bir destek görmeyen, Orta Anadolu’nun ulaşım noktalarının merkezinde olmasına rağmen, uzun bir süre kalkınmada öncelikli iller arasına alınmadığından dolayı yatırımcılar için cazip bir il olmadığı, yatırım yapılmadığı herkes tarafından yakından bilinen Kırşehir, bugün devletimizden/hükümetimizden yardım ve destek görmek istemektedir.

“Kırşehir ili; Türklerin anayurttan ayrılarak Anadolu’yu vatan kılmalarından itibaren Ahi Evran-ı Velî, Aşık Paşa, Cacabey, Hacı Bektaş-ı Velî ve diğer anadolu erenlerinin memleketi ve beşiği olarak kültürel, sosyal ve ticarî hayatımızda çok önemli görevler üstlenmiş olduğu çok açık bir gerçektir. Bu denli önemli olan ilimiz zaman içinde bu önemini yitirmiş, siyasilerimizin ve hükûmetlerimizin yanlış politikalarına maruz kalmış, ilçe yapılarak cezalandırılmış ‘demokrasi gazisi’ bir il’dir.

Bizler bu ilin meslek kuruluşları başkanları olarak; ilimize yapılan bu haksızlıkların telafi edilmesi için millî kültürümüzün beşiği güzel ilimize AHİ ÜNİVERSİTESİ’nin kurulması ve ilimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. İlimizde Sayın Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere, bütün kamu ve meslekî kuruluşlarımızı, özel teşebbüslerimizi, basın-yayın kuruluşlarımızı, bütün siyasî partilerimizi göreve davet ediyoruz. Bu kuruşlarımızı ilimizin her üç milletvekillerimiz ile el ve gönül birliği yaparak zaten alt yapısı hazır olan ‘Ahi Üniversitesi’nin kanunlaşması için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak kamuoyu oluşturmaya, birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. İlimizin değerli üç milletvekiline de buradan sesleniyoruz.. Sen-ben çekişmesine girmeyerek, siyasî beklenti kaygısı düşünmeyerek sizlerin döneminde, Kırşehir için hayatî bir konu olarak yıllardır sürüncemede kalan, 12’nci yüzyılda üniversitesi olan bu tarih ve kültür şehri için Ahi Üniversitesi’nin kuruluş kanun teklifinin Yüce Meclise birlikte getirilmesini, iktidar partisi milletvekillerimizin Ak Parti ve hükûmet imkânlarından; muhalefet partisi milletvekillerimizin de Yüce Meclis’te ikinci parti olan CHP ağırlığından yararlanarak “Ahi Üniversitesi Kurulması Kanun Teklifi”nin verilmesini, Ahilik Kültürü Haftası/Ahilik ve Esnaf Bayramı kutlama törenlerinde siyasilerimiz ve Hükümet Temsilcilerimiz tarafından verilen “Ahi Üniversitesi kurulacaktır” sözünün takip edilmesi ve hayata geçirilmesini; Kırşehirli Ahi Esnaf ve Sanatkarları olarak sizlerden talep ediyoruz. Bu, Kırşehir’in geleceği için olmazsa olmazlarından en önemlisidir. Kırşehir ahalisi bunu çoktan hak etti!.. Bu yoldan dönüş yoktur; bu yolu kısaltmak için hep beraber birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini talep ediyor, bekliyoruz.”
Yeni Aşıkpaşa Gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?