7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Mezarlıklar rehabilite edilecek

MEZARLIKLAR REHABİLİTE EDİLECEK

Kırşehir merkezindeki mezarlıklarda görüntü kirliliği oluşturan demirlerin kaldırılması ve çevre rehabilitesi için girişimler başlatıldı.

Mezarlıkların rehabiletesi için Belediye Encümen Kararıyla ilgili yapılan açıklamada, “İmar planında halka arz edilmiş mezarlık alanlarının, vatandaşların kendi mülküymüş gibi sınırlandırılarak kendi tasarrufları için kullanılamayacağından mezarlıklarda bulunan aile mezarlıklarını çeşitli demirlerle çevreleyen vatandaşlara kaldırmaları için Şubat ayı sonuna kadar süre verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Verilen süre içerisinde ise vatandaşın yapmış olduğu demirlerin kaldırılması isteniyor. Vatandaşın bu demirleri kaldırmak için öncelikle Mezarlıklar Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor. Müracaatla birlikte Mezarlıklar Müdürlüğü'nden bir gözetmenin yer alacağı tutanakla durum Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 14:41:01
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 14:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih SiVRi IP: 84.61.26.xxx Tarih : 12.01.2011 21:20:56

cok güzel bir karar, sadece demirlerle parsellenmis aile mezarliklarina istinaden alinmis bir kararmi yoksa tas, beton duvarlarla cevrili olanlar icindemi gecerli. Eger sadece demirler icin gecerliyse, bu cifte standartin yapilmasinda kümbetalti mezarligindaki Bahcecilerin tasduvarlarla parsellenmis aile mezarliginin rolü varmi?