7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

MHP Pişkin'le devam...

Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir teşkilatı il olağan kongresini gerçekleştirirken, mevcut İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin güven tazeledi.

Yozgat Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sadir Durmaz’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Avukat Cemil Cahit Pişkin ile birlikte İl Başkanlığı için emekli öğretmen Turan Kodaloğlu yarıştı.

494 delegenin 378’inin oyunu alan Cemil Cahit Pişkin İl Başkanlığı'nda teşkilatın güvenini sağladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Yozgat Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sadir Durmaz seçildi. Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından salonda bulunan parti teşkilatına il başkanlığı adayları konuştu. Ülkü evleri açmak istediğini belirten Turan Kodaloglu konuşmasında, ‘Türkiye’de kara leke gibi Habur rezaleti yaşanırken, nevruz’da kan gövdeyi götürüyor. İdareciler Türk’üm demeye çekiniyor. Çok üzücü ama bizi biz idare edemiyoruz’ dedi.

Kodaloğlu, "Seçilirsem parti teşkilatının tamamının oy kullanmasını sağlayacağım." sözleri salondan alkış alırken, mevcut il başkanı Cemil Cahit Pişkin yaptığı konuşmasında “Teşkilatın tamamının oy kullanması kulağa hoş geliyor olabilir, fakat parti tüzüğünce bu mümkün değil bizler delegasyon sistemi ile oy kullanıyoruz. Bu yanlışlık giderilsin” dedi.

Pişkin konuşmasında:” Devlet ve milletin bekası için asla MHP’den taviz vermeyiz. Seçilecek yönetim üç seçim boyunca idare edecek bu çok önemli. Eğer Kodaloğlu, arkadaşım seçilirse bizlerde teşkilat gereği emrine gireriz. Kaset skandalları ve yapılan propagandalar bizleri yıpratıyor gibi görünse de MHP aksine kenetlenme göstermiştir. Anayasa değişikliği ile ülke federasyona gitmektedir. Halkımız artık üzerimizde oynanmakta olan oyunları görmeli” ifadelerini kullandı.

Genel siyaset değerlendirmesi yapan Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, “Kanları ile bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun. Ülkenin gerçeklerini bilerek hareket etmemiz gerekmektedir. 10 yıllık güçlü bir iktidar dönemi siyasal yaşamımız için çok önemli olmasına rağmen beklenen verilemedi. Kronikleşmiş sorunlara temas edemeyenler üzülmeli, Türkiye’de 36 etnik kökenden bahsedenlere neymiş bu kökenler sayın deseniz inanın sayamazlar. Bu salondan çıkacak sonuç ile iktidara yürüyeceğiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçilirken, 494 delegenin 378’inin oyunu alan Cemil Cahit Pişkin İl Başkanlığında teşkilatın güvenini sağladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2012 Pazartesi 14:51:36
Güncelleme :28 Mart 2012 Çarşamba 09:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?