4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

MHP'den İsviçre'ye kınama

KIRŞEHİR'DEN İSVİÇRE'YE KINAMA

MHP Kırşehir İl Başkanı Avukat Cemil Cahit Pişkin, batının ve özelliklede İsviçre'nin İslam'a bakışı ve minare yasağı konusunda alınan karara ilişkin İsviçre'nin tutumunu kınadı.

MHP Kırşehir İl Başkanı Avukat Cemil Cahit Pişkin, yaptığı açıklamada, batı ülkelerinde milyonlarca müslümanın yaşadığını hatırlatarak, bu insanların özgürce ibadet etmeleri için ibadethaneler inşa edip ve bunun gereği olarak ta islamın sembolü olan minareleri de bir bütün halinde yapmak gerektiğini belirtti. Pişkin, "Din ve vicdan hürriyeti, insan hakları evrensel sözleşmesi, Avrupa sosyal şartı, İsviçre anayasa hukuku ve tüm demokratik ülkelerin anayasalarında teminat altına alınmıştır. Bu haklara dokunulamaz, devredilemez ve asla vazgeçilemez. İstanbul'un İslam ülkelerinin bir finans merkezi haline dönüştürülmesi için gerekli diplomatik çalışmaların yapılarak İsviçre'deki İslam ülkelerine ait finans kaynaklarını İstanbul'a kanalize edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir" dedi.

İsviçre'deki Müslümanların 400 bini aştığını ve ülke nüfusunun yüzde 5'ini oluşturduğundan bahseden Pişkin, "Irkçı, Şöven ve Faşizan bir yaklaşımla Müslümanlara tavır koyan İsviçre'yi tüm dünya ülkeleri kınamakta ve yanlış olan bu uygulamadan, yani minare yasağından derhal vazgeçilmesini beklemekteyiz" şeklinde konuşarak, "Eğer İsviçre bu yanlıştan ve İslam'a olan önyargısından vazgeçmeyecek olursa bunun bedelini ağır bir şekilde ödemek durumunda kalacaktır. Bankaları, Holdingleri İslam ülkelerinin parasıyla dolu olan bu ülkeden tüm Müslümanlar servetlerini çekmeli ve İsviçre başta olmak üzere İslam'a ve Müslümanlara karşı aynı tavırda olmak isteyenler bundan önemli bir ders almalılar" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 16:09:03
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semanur sevde öztürk IP: 88.236.46.xxx Tarih : 9.07.2010 13:47:26

kışehirin sonuna kadar arkasındayız ve sonuna kadar destekleyeceğiz