2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mikro Kredi Şubesi açıldı

Kadınlar başta olmak üzere dar gelirli tüm bireyleri üretime teşvik etmek amacıyla Kirşehir Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında imzalanan Mikro Kredi uygulaması protokolü kapsamında oluşturulan 'Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Kırşehir Şubesi' hizmete açıldı.

Valilik ek binasında oluşturulan şubenin açılışına Vali M. Lütfullah Bilgin, Emekli Vali Yusuf Ziya Göksu, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Vali yardımcıları Ayhan Özkan, Mustafa Harputlu ve Mustafa Özsoy, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Salih Çetinkaya, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, projeye destek veren işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül yaptığı konuşmada, "Mikro Kredi projesi kişi başına milli geliri en yüksek olan ülkelerde dahil olmak üzere 175 ülkede 600 milyon kişiye, bir başkasına muhtaç olmadan, onurlu bir şekilde kendilerine gelir elde etmesini sağlayan evrensel bir projedir. Bugün açılışını yapacağımız Kırşehir Şubemizle birlikte 26 ilde Mikro Kredi uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Uygulamayı 2010 yılına kadar tüm illerimizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Dar gelirli kadınlarımız başta olmak üzere muhtaç insanlarımıza ahlaki ve hukuki olan her alanda üretime katkı sağlaması için destek vereceğiz. Kırşehir'de şubemizin açılması bizim için çok önemli. Çünkü Kırşehir, girişimciliğin, üreticiliğin ve çalışmanın beşiği konumda. Ahi Evran Veli kurduğu Ahilik teşkilatı ile çalışma hayatını Kırşehir'de belli bir düzene koymuş alp-erendir. Onun memleketinde şubemizin açılması bize güç ve kuvvet verecektir. Hiç bir ayrım yapmadan ihtiyaç sahiplerine umut olacak projenin Kırşehir'de de uygulanmasını sağlayan Sayın Valimize, milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri ile bizleri destekleyen işadamlarına teşekkür ediyorum. Yine Kırşehir'de topraksız mikro seracılık uygulamasını da hayata geçireceğiz" dedi.

Vali M. Lütfullah Bilgin ise, bütün ülkelerin ve herkesin ortak amacının yoksullukla mücadele olduğunu belirterek, "Hepimizin bildiği gibi daha önce birçok ülkede yoksulluğa son vermek amacıyla uygulanan Mikro Kredi Projesi, ülkemizde de Türkiye İsrafı Önleme Vakfı aracılığıyla yürütülmektedir. Yoksulluğun giderilmesi ve kadınlarımızın üretime katılımını sağlamak amacıyla İl Genel Meclisimizce Mikro Kredi uygulamasının ilimizde de gerçekleştirilmesine karar verilmişti. Hükümetimizce de tavsiye edilen bu projenin ilimizde en iyi şekilde uygulanması için oluşturulan şubemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan iki arkadaşımız görev yaparak kredi uygulamasının amacına uygun şekilde yürütülmesini sağlayacaklar. Türkiye Mikro Kredi Projesi kapsamında, yoksul kadınlara verilecek kredi ile onların da üretime katılarak ekonomiye katkı sağlamaları hedeflenmektedir. İlk yıl için küçük miktarla başlayan krediler, kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeline göre arttırılacaktır. Bu projenin ilimizde uygulanmasına öncülük eden Anayasa Mahkemesi Başkanımız Sayın Haşim Kılıç başta olmak üzere, milletvekillerimize, projeye kaynak aktaran İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Kırşehir Şubesi'nin iş arayan ve alnının teri ile helal kazanç sağlamak isteyen hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mikro kredi almaya hak kazanan 10 kadına kredilerinin verilmesinin ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi. Program, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül'ün topraksız mikro serayı tanıtmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?