2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Milletvekilleri 2007'yi değerlendirdi

AK Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, 2007 yılı faaliyetleri ile 2008 yılı projeleri hakkında bilgi verdi.

2007 yılında hazırlanan birçok projenin hayata geçtiğini kaydeden Arslan ve Çalışkan, 2008 yılında da yatırımların devam edeceğini söyledi. AK Parti hükümeti ile birlikte Kırşehir'in yıllarca beklediği Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulduğunu ve rektörünün atandığını söyleyen milletvekili Mikail Arslan, "Üniversitemiz kuruldu ve rektörü atanarak kampus alanı için gerekli çalışma başlatıldı. Yine Güneykent'te 380 konutluk TOKİ evleri hak sahiplerine teslim edildi. Konutların yanında okul, cami ve iş merkezi inşaatı devam ediyor. Kırşehir-Kayseri-Kırıkkale bölünmüş yol inşaatı bitirilerek hizmete açıldı. Kırşehir merkeze doğalgaz geldi. Kaman ve Mucur ilçelerine de doğalgaz gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Polis Meslek Yüksekokulu inşaatı devam ediyor ve 2009 yılında öğrenci almaya başlayacak" dedi.

Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü inşaatının devam ettiğini de kaydeden Arslan, "Bu köprü 2008 yılında hizmete girecek. Kırşehir-Kaman arası bölünmüş yolu yapımı bitirilerek hizmet vermeye başladı. Kaman-Ankara arası bölünmüş yolu için çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Yarı Açık Cezaevi inşaatı devam ediyor ve 2008 yılında hizmete açılacak. Kırşehir merkezde ve ilçelerde birçok yeni lise, ilköğretim okulu ve anaokulu yapıldı. Sıdıklı Sulama Barajı inşaatı bitirildi ve 5 bin hektar alan suya kavuştu. Karaova Sulama Barajı inşaatı bitirildi ve tarlalarımız suya kavuştu. KÖYDES Projesi kapsamında birçok köy yolu asfaltlandı ve içme suyu şebekeleri yenilendi. Susuz köyler su ile buluşurken, BELDES Projeleri kapsamında da birçok ilçe ve kasabamızın altyapılarına destek verildi" açıklamasını yaptı.

17 tarımsal kalkınma kooperatifine destek sağlandığını ifade eden Arslan, "Kırşehir merkez ve ilçelerde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. 10 milyon fidan toprakla buluştu. Kırşehir'e hükümet konağı ek hizmet binası yapıldı. Valilik yeni binasına taşındı ve burada hizmet veriliyor. Akpınar ve Boztepe'ye yeni hükümet konağı yapılıyor. Yerköy-Kırşehir Arası TCDD Fizibilite Projesi bitti. Kesin projesi 2008 yılında ihale ediliyor" diye konuştu.
Sağlık alanında da reform nitelikte gelişmelerin yaşandığı Kırşehir'de, açılan yeni sağlık kurumları ile vatandaşa daha kaliteli ve hızlı hizmet verildiğini söyleyen Arslan, "Hastanemiz son derece modern bir görünüme kavuştu. 300 yataklı hastane inşaatına da inşallah yakın zamanda başlatacağız. Sağlık ocaklarımız modern görünüme kavuştu. Ameliyathanelerimizle, laboratuarlarımızla, tıbbi cihazlarımızla, polikliniklerimizle sağlık kurumlarımız bölgemizde örnek kurumlar haline geldi" ifadelerini kullandı.

2008 yılında birçok projenin hayata geçeceğini ve Kırşehir'in önemli atılımlar yapacağını vurgulayan Arslan, "Kırşehir için önemli bir proje olan Kırşehir Adliye Sarayı'nın temeli 2008 yılında atılacak. Yine 2008 yılı içerisinde Kırşehir-Ortaköy bölünmüş yolunun yapımı başlatılacak. Kırşehir için önemli projelerden olan arıtma tesisinin de temeli 2008 yılında atılacak. 2008'de ayrıca, Ahi Evran Üniversitesi kampus alanında üniversitemizin ihtiyaç duyduğu binalar yapılacak, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılışlarının yapılması ve yeni fakülteler ile meslek yüksekokullarının açılması takip edilecek" dedi.

2008 yılının Kırşehir için hayırlı ve başarılı bir yıl olacağını kaydeden milletvekili Abdullah Çalışkan da, "Ahi Evran Üniversitesi'nin ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına girmesi için gerekli tüm çalışmalar takip edilecek. Bu anlamda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. 300 kişilik devlet hastanesinin temeli 2008 yılında atılacak. Yine bu yıl içerisinde 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temeli ile Fiziksel Engelliler Yaşam Merkezi'nin temeli atılacak" açıklamasını yaptı.

2008 yılında eğitimden sağlığa, kültürden ekonomiye birçok gelişmenin sağlanacağını ifade eden Çalışkan, projeleri şöyle sıraladı:
"Kırşehir merkezde ile Mucur, Çiçekdağı ve Akpınar ilçelerinde yeni toplu konut çalışmaları başlatılacak Kırşehir merkezde bin 500 kişilik kapalı spor salonu, yeni liseler, ilköğretim okulları, anaokulları binalarının temeli atılacak. Ağaçlandırma çalışmaları devam edecek ve Çiçekdağı ilçesinde yeni jandarma binası ve tesislerinin temeli atılacak. Çiçekdağı ilçesine kaymakamlık lojmanı binası yapılacak. Kırşehir'e maliye, sanayi ve ticaret, kültür ve turizm, adalet bakanı ve ilgili birçok bakan ve genel müdür düzeyinde bürokratların gelmesi ve yatırımlar ile ilgili ziyaretlerde bulunmaları sağlanacak."

Türkiye'de ve dünyada yaşayan Kırşehirlileri bir araya getirmek için kalkınma platformu kurulması için çalışacaklarını söyleyen Çalışkan, "2008 yılı ve sonrasında Kırşehir'in turizm ve kültür merkezi olması için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması sağlanacağı gibi Kırşehir'in Türkiye'de ve dünyada yeterince tanıtılabilmesine çalışılacak. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turist sayısının artması için gayret gösterilecek ve ilimizi her yönü ile tanıtacak ve Kırşehir ile Kırşehirlileri ortak bir yerde buluşturacak bir internet portalı kurulacak. Yerli ve yabancı yatırımcılarının Kırşehir'e yönlendirilmesi sağlanacak ve mevcut yatırımcılara her türlü destek verilecek" dedi.

Kırşehir'de bulunan belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve şirketlerin AB fonlarından gerekli desteği alacağını söyleyen Çalışkan, açıklamasında, "Kırşehir'in faydasına kullanılabilecek tüm yerli ve yabancı hibe ve kredi fonları takip edilecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Hayırsever işadamlarının ve vakıfların Kırşehir'e kalıcı bir eser bırakmaları için gayret göstereceğiz. Ahiliğin ve Ahilik anlayışının bir marka olarak yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösterecek ve Ahilik kutlamalarının merkezinin Kırşehir olması için çalışacağız. Kırşehir'e acilen Ahilik Esnaf ve Kültür Merkezi yapılmalı. Bunun için gayret göstereceğiz" ifadelerine yer verdi. Köylerin yol, su, kanalizasyon, elektrik, telefon ve vb. sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapılacağını vurgulayan Çalışkan, bu süreçte muhtarlarla ve belediye başkanları ile sürekli olarak koordinasyon ve işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 18:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif turhan IP: 88.247.210.xxx Tarih : 23.01.2008 21:13:41

sayın millet vekilimiz mikail arslan bey hizmetlerinizden hic memnun degiliz akpınar ilçesi alişar köyü yollarının düzgün yapılmadıgından yollar bozuluyor yapan mütahit nasıl yapmış kontrolar nasıl yolu teslim almışlar akıl alacak degil yazık günah okadar masraflara hizmet hic yok malesef 3.0000 ytl ayrılmış bu yola yolları bir gezin bakın ozaman anlarsınız yazık bu giden paralara