2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Milletvekillerinden ek ödenek müjdesi

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Mucur ve Kaman ilçelerinde yapımı devam Organize Sanayi Bölgesi Projesi'ne 623 bin YTL ek ödenek gönderildiğini belirttiler.

Ortak bir açıklama yayınlayan milletvekilleri, Kırşehir'in kalkınmasında önem arz eden Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'la yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirttiler.

Abdullah Çalışkan, "Bakan Çağlayan ile görüşmeler sonucunda, Kırşehir-Kaman OSB projesinin 850 bin YTL mevcut ödeneğine ilave olarak 200 bin YTL ek yapım ödeneği, Kırşehir-Mucur OSB projesine 423 bin YTL kamulaştırma ödeneği verildi. İşsizliği ve yoksulluğu önlemenin çaresi, istihdama ve üretime öncelik vermek, tarım ve hayvancılığı desteklemek, KOBİ'leri ve organize sanayi bölgelerini ayağa kaldırmak ve Türkiye'yi, söz konusu alanlarda bir üretim ve ihracat seferberliğine götürmektir. İşsizlikle mücadele ve yeni yatırımların gelmesi için Organize Sanayi Bölgeleri oldukça öneme sahiptir. Organize Sanayi Bölgeleri kanununa göre Türkiye'de tüzel kişilik kazanmış 223 adet organize sanayi bölgesi vardır. Bunlardan 77'sinin altyapı hizmetleri bitirilmiştir. Geriye kalanlar ise bitirilmeye çalışılmaktadır. Organize sanayi bölgelerinin bitirilmesi demek, altyapı ve sosyal tesislerin tamamlanarak, arsaların yatırımcıya teslim edilecek duruma getirilmesi demektir" dedi.

Milletvekili Mikail Arslan da, Kaman ve Mucur ilçelerinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin bir an önce bitirilerek Kırşehir ekonomisine katkı ve işsizliğine de çözüm olması amacıyla çalışmaların devam ettiğini kaydederek, "Mucur ve Kaman'da yapımı devam eden OSB'lerin bir an önce bitirilmesi için ek ödenek çıkartılmasını sağladık. Toplam 166 hektar büyüklüğündeki Organize Sanayi Bölgelerinde tüm parsellerin üretime geçmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilmesi mümkün olabilecektir. Bize düşen en önemli görev organize sanayi bölgelerimizin altyapısını yatırıma hazır hale getirmektir. İlimizde bulunan organize sanayi bölgelerine yatırımcıların gelmesi için tüm Kırşehirliler olarak hep birlikte yoğun gayret göstermemiz gerekmektedir" dedi.

Mucur ve Kaman'da yapımı devam eden OSB'lerde yol ve alt yapı çalışmaları sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?