4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Milli kürekçilere kamp merkezi

MİLLİ KÜREKÇİLERE KIRŞEHİR'DE KAMP MERKEZİ

İç Anadolu'nun denizi konumundaki Hirfanlı Baraj Gölü'nde bulunan Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, imzalanan protokol ile Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığına tahsis edildi.

Kırşehir Valiliği'nde düzenlenen devir-teslim imza törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kandemir, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve Milli takım Antrenörü katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ile karşılıklı olarak imzalayacakları protokol ile İç Anadolu bölgesinin dinlenme merkezi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj Gölü'nün su sporları merkezi haline gelmesinde ilk adımını atmış olacaklarını belirterek, "Bilindiği gibi, Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında bulunan tesisler sporcuların kullanması amacıyla Kamp Eğitim Merkezi haline getirilmişti. Bu merkez ile birlikte 137 bin 400 metrekarelik alanı 20

yıllığına Kürek Federasyonu'na tahsis ediyoruz. İnanıyorum ki Hirfanlı Baraj Gölü bundan böyle su sporlarının merkezi haline gelecek ve baraj gölünde ülkemizi başarı ile temsil edecek birçok sporcu yetişecektir" dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan da konuşmasında, En büyük hayallerinin Hirfanlı Baraj Gölünde su sporlarının yapıldığını görmek olduklarını söyleyerek, " Şimdiye kadar baraj gölü üzerinde yılda birkaç defa gördüğümüz yelken ve kürek yarışmaları devamlı hale gelecektir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Kürek Federasyonu yaptığı etkinlikler ve çalışmalarla bu bölgenin canlanmasına ve tanıtılmasına çok önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'de konuşmasında, Hirfanlı Baraj Gölünün su sporlarına çok elverişli bir durumda olduğunu hatırlatarak, "Federasyon olarak sporcularımızı burada eğitecek ve baraj gölünde ulusal ve uluslararası boyutta önemli organizasyonlar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kamp eğitim merkezinin 137 bin 400 metrekarelik alan ve mevcut yerinin 20 yıllığına Türkiye Kürek Federasyonuna devrini öngören protokol hayırlı olsun dilekleriyle Vali Mehmet Ufuk Erden ve Federasyon Başkanı İlhami İşseven tarafından imzalandı. Protokol imza töreni Federasyon Başkanı İşseven'in Vali Erden'e plaket vermesi ile sona erdi.

MİLLİ KÜREKÇİLERE KIRŞEHİR'DE KAMP MERKEZİ
MİLLİ KÜREKÇİLERE KIRŞEHİR'DE KAMP MERKEZİ
MİLLİ KÜREKÇİLERE KIRŞEHİR'DE KAMP MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 16:25:03
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 17:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?