7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Minaredeki baz istasyonuna tepki

MİNAREYE KURULAN BAZ İSTASYONUNA TEPKİ

Kırşehir'in merkeze bağlı Çayağzı beldesindeki bir caminin minaresine kurulan baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar adına açıklama yapan eski muhtar, "Halkımıza caminin minaresini taşlattırmayalım" dedi.

İddiaya göre, 3 ay önce sözleşmesinin feshedilmesine karar verilen Çayağzı beldesindeki Yukarı Camii'nin minaresine kurulan baz istasyonunun kaldırılmaması, çevredeki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Eski mahalle muhtarı Dursun Aksoy (53), muhtarlığı döneminde kendisinden habersiz bir şekilde minareye kurulan baz istasyonunun sözleşmesinin bitmesine rağmen hala kaldırılmadığını iddia etti. Mahalledeki diğer vatandaşların, genellikle cami etrafında ikamet edenlerin sağlık problemi yaşadığını

dile getiren Aksoy, "22 Kasım 2009 tarihinde valiliğe başvurduğumuzda sözleşmenin feshedildiği ve istasyonun kaldırılacağı belirtildi ancak 3 aydır kaldırılmadı. Camimizin minaresi ezan okumak için yapılmıştır. Halkımıza camimizin minaresini taşlattırmayalım. Halkımız, toplumu birleştirme yeri olan camiden tedirgin olarak aşağı mahalledeki camiye gitmeye başladı. Ezanımız okunmaz oldu. Bu baz istasyonu 3,5 yıldır geçici iskanla duruyor. Caminin minaresi ezan okumak için yapılmıştır. Ezanın okunacağı yerde

bizim çocuklarımız internete girerek usulsüz filmler izliyor. Bu minare bunlar için yapılmadı. Yetkililerden derhal kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Yukarı Mahalle'deki vatandaşlar ise, sağlık problemlerinin olduğunu dile getirerek uyku sorunu ve baş ağrısı çektiklerini söyledi.

Çayağzı Belediye Başkanı Ekrem Karaburcak, konu hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların tepkilerinde haklı olduğunu ifade ederek baz istasyonunun kaldırılması için gerekli yerlerle görüşüldüğünü belirtti.

MİNAREYE KURULAN BAZ İSTASYONUNA TEPKİ
MİNAREYE KURULAN BAZ İSTASYONUNA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:44:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?