2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mozart eşliğinde kaşıklı tempo

Avrupa Birliği (AB) üyeliği için müzakere tarihi verilmesinin beklendiği Türkiye’de, Kırşehirli bağlama ve davul ustaları, repertuarlarına Batı müziğinden parçalar ekleyerek AB’ye erken girdiklerine ifade ettiler.

Kültür Bakanlığı Kırşehir Ustalar Müzik Topluluğu, Türk Halk Müziği ve Bozlak’tan oluşan repertuarlarına Batı müziğinden de örnekler koyarak AB hazırlıklarını başlattılar. Mozart’ın senfonisine öncelik tanıyan müzik ustaları, uzun süren çalışma sonrasında eserleri icra etmeye başladılar. Davul, zurna, bağlama ve keman eşliğinde çalınan senfoninin yöresel müzik kültürüne dönüşmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden olurken; davul, zurna, kaşık ve bağlama eşliğinde çalınan senfoni ile kendilerinden geçen müzik ustaları, ellerinde kaşıklarla müzik eşliğinde oynuyor.

Oldukça renkli ve neşeli geçen çalışmalar sonrasında, yöresel türküleri de unutmayan ustalar topluluğu, AB’ye sazları ve sözleri ile girdiklerini belirtirlerken, "17 Aralık tarihinde AB’nin Türkiye’ye tarih vereceği söyleniyor. Başbakanımıza AB yolundaki çalışmalarına sonsuz destek veriyor ve kendisine başarılar diliyoruz. Ancak biz, AB’nin bize tarih vermesini beklemedik ve bugünden itibaren sazımızla, sözümüzle AB’ye girdik. İsterlerse bize tarih vermesinler" dediler.

Kırşehir
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 12:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?