8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Mucur Belediyesi'nden kültür atağı

MUCUR BELEDİYESİNDEN KÜLTÜR ATAĞI

Kırşehir'in Mucur Belediyesi tarafından düzenlenen "Kültürümüzün 40 Pınarları" konulu şiir ve türkü dinletisi, Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Mucur Kaymakamı Alparslan Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Şahin, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ve çok sayıda davetli katıldı. Programa halk şairlerinden de, Ali Aydemir, Aşır Ülger, Derviş Ekim, İbrahim Özdemir ve Sait Sargın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, programın amacının, yöresel kültürü ülkenin değişik yörelerinden okumak için Mucur'a gelen öğrencilere ve halka tanıtmak olduğunu söyleyerek, "Programa yöresel halk şairlerini ve halk sanatçılarını davet ettik. Sunuculuğunu Duran Erdoğan'ın yaptığı programda, halk şairleri kendi şiirlerini katılımcılara sundu. Yöresel sanatçılar da türküleriyle katılımcıları coşturdu" dedi.

Başkan Şahin bu tür etkinliklere belediye olarak devam edeceklerini vurgulayarak, kültürlerini tanıtıp yaşatmanın da kendileri için bir görev olduğunu ifade etti.

MUCUR BELEDİYESİNDEN KÜLTÜR ATAĞI
MUCUR BELEDİYESİNDEN KÜLTÜR ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:47:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 13:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?