2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mucur 'Orhan abi'sini kaybetti

Kırşehir'in Mucur İlçesi doğumlu Orhan Gafa (70), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye Gazetesi'ne büyük emekleri geçen ve Mucur'da Türkiye Gazetesi'nin ilk temsilciliğini yapan Orhan Gafa, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Kırşehir ve Mucur halkı tarafından çok sevilen ve sayılan Organ Gafa'nın cenazesi, Mucur Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Mucur Yenice Mezarlığına defnedildi. Organ Gafa'nın cenaze namazına Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kırşehir İhlas Mağazası Müdürü Yalçın Ertürk, İhlas Mağazası çalışanları ve çok sayıda seveni katıldı.

1938 doğumlu Orhan Gafa'nın iki kızı olduğu ve kızlarından Tuğba Gafa'nın 2004 yılında kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği öğrenilirken, küçük kızı Fatma Gafa'nın da yaklaşık 1 hafta önce yine böbrek yetmezliği nedeniyle Gülhane Askeri Tıp Fakültesi ve Eğitim Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybettiği bildirildi. Orhan Gafa'nın, 32 yaşındaki kızının ölüm haberi üzerine kalp krizi geçirerek vefat ettiği öğrenildi.

Gafa'nın 1964-65 yıllarında Mucur'da atlı posta dağıtıcılığı yaptığı ve köylere mektup taşıdığı bildirildi. Gafa'nın ölümü Mucur'da ve Kırşehir'de büyük üzüntü yarattı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?