7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Mucur yeşile bürünecek

MUCUR'DA 5 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Kırşehir'in Mucur ilçesinde 5 bin fidan toprakla buluştu.

Mucur Belediyesi'nin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından koordine edilen ve merkezi finans ve ihale birimi tarafından finanse edilen "Çevre Koruma Bilincinin Oluşması" projesi kapsamında planlanan, ağaçlandırma faaliyetinde İnaç Köyü mevkiine 5 bin fidan dikildi.

Fidan dikimi törenine, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kudret Salyam, Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, yöre halkı, Basın mensupları, ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Ağaçlandırılacak alanın tahsisi için Mucur Belediyesi tarafından Milli Emlak Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler sonucunda, İnaç Köyü mevkiindeki yaklaşık 42 dönümlük alan ağaçlandırma yapılmak üzere tahsis edildi. Gerekli prosedürler tamamlandıktan ve ağaçlandırma projeleri hazırlattırıldıktan sonra fidan temini yapılarak dikim işlemi tamamlandı. Toplam 42 dönümlük alana yaklaşık 5 bin fidan dikildiği etkinlikte, fidanların tamamının dikimi, Mucur Belediyesinin imkanları ve Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin gönüllüleri tarafından kısa sürede tamamlandı. Fidanların bakımı ve sulanması Belediye tarafından yapılacak. Mucur Belediyesince bölgede oldukça gerekli olan bir ormanlık alan kazandırılmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 11:43:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?