7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Mucur'da festival coşkusu

MUCUR KÖME VE FLAMİNGO FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ

Mucur ilçesinde, bu yıl 10.'uncusu düzenlenen 10. Mucur Köme ve Flamingo Festivali'nde coşkulu kutlamalar oldu. Binlerce kişi toplu halay çekip dostluk mesajları verdi.

Mucur İlçesi Köme Alanı olarak bilinen mesire yerinde düzenlenen festivale, başta Vali Mehmet Ufuk Erden olmak üzere AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Çiçekdağ ve Toklumen Belediye başkanları, Mucurlu iş adamları, esnaf teşkilatları ve binlerce vatandaş katıldı.

Festival, Kaman Abdalları Mehter Takımı'nın konseriyle başladı. Ardından sahne alan Anadolu Folklor Vakfı Folklor Topluluğu Tokat Halk Oyunları, Burdur Halk Oyunları, Azeri Halk Oyunları ve Çiftetelli gösterisi izleyenleri büyüledi. Gösterilerin ardından Kamil Öge konseri ile sahneye çıkan Mucurlular, kendilerine has oyunlarını oynayarak stres attı.

Festivali organize eden Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin yaptığı konuşmada, festivale katılımın yoğun olduğundan dolayı memnuniyetini dile getirerek, eğlence saatlerinde vatandaşları konuşarak oyalamak istediğini belirtti. Şahin, göreve gelirken amacın konuşmak değil çalışmak olduğunu belirterek "46 proje sözümüz vardı. 46'sını da yapmaya çalışıyoruz. İcraat yapmaya devam, çalışmaya devam. Muhteşem katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Festivalde son olarak Devlet Sanatçısı Gülşen Kutlu sahne aldı. Gülşen Kutlu sahneye çıktıktan hemen sonra Vali Erden başta olmak üzere protokol üyelerini halaya davet ederek, birbirinden güzel parçaları dile getirdi. Halaya katılan Vali Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekilli Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Belediye Başkanı Ali Şahin ile bir çok protokol üyesi bir süre oynadıktan sonra dostluk mesajları vererek yerlerine geçtiler. Gülşen Kutlu şarkı aralarında "Bacım" olarak

tanıttığı Kırşehirli Emel Taşçıoğlu'nun adının Mucur İlçesinde bir caddeye verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırşehir yöresine ait türkülerle coşan Mucurluları, Başkan Ali Şahin de yalnız bırakmadı. Gece geç saatlere kadar devam eden konserin bitiminde Başkan Ali Şahin tarafından Gülşen Kutlu'ya 40 günlük bir el emeği göz nuru bir çini tabak hediye etti.

Konsere katılan Mucurlular, festivalden duydukları memnuniyeti vurgulayarak, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Köme'ye gelerek birlikteliğimizi koruyoruz. Mucurlular olarak her zaman Köme'de toplanacağız" ifadelerini kullandı.

MUCUR KÖME VE FLAMİNGO FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
MUCUR KÖME VE FLAMİNGO FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
MUCUR KÖME VE FLAMİNGO FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
MUCUR KÖME VE FLAMİNGO FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 13:59:01
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 17:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖMER ÖNTÜRK IP: 85.104.211.xxx Tarih : 12.10.2010 16:34:18

HELAL OLSUN BAŞKANIMA. ELEŞTİRSELERDE SONUNA KADAR YANINDAYIZ. BAŞKAN