4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Mucur'da şarbon paniği

Kırşehir'in Mucur ilçesi Kızıldağ Yenitapan köyünde hastalıktan ölen büyükbaş hayvanların yenilmesi sonucunda 2 kişinin deli şarbon virüsü kaptığı öğrenildi.

Olay, Kızıldağ Yenitapan köyünde 3 gün önce hastalıktan öldüğü öğrenilen 10 adet büyükbaş hayvanın düğün yemeğinde tüketilmesi sonucu oldu. Hastalık, şahısların ellerinde ve parmaklarında değişik belirtilerin çıkması ile hastaneye muayeneye gelmesi ile öğrenildi.

Kırşehir Devlet Hastanesi İntaniye Bölümü'nde tedavi altına alınan 2 kişide "Deli şarbon" virüsü tespit edildi. Köy muhtarı ve vatandaşlardan alınan bilgiye göre, kendiliğinden ölen hayvanların ziyan olmasın diyerek düğün yemeğinde kullanıldığı ve yemekten 300 ila 400 kişinin yediği öğrenildi.

Şimdilik yemekten yiyen herkese ulaşılamadığı ve bu olayı köyde anons ederek, herkese bilgi verilmesinin sağlanacağı öğrenildi. Köyden şimdiye kadar 35 kişinin tahlil yaptırdığını ve 2 kişide virüse rastlandığını söyleyen yetkililer, hastane girişinde ağızlık dağıtarak önlem almaya başladı.

Olayın duyulması ile müracaatların artacağını tahmin eden yetkililer önlemlerini almış durumda.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 09:13:17
Güncelleme :16 Ağustos 2009 Pazar 19:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?