2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Mucur'da seracılık yaygınlaşıyor

Kırşehir'de son üç yılda örtü altı sebze ve meyve üretimi uygulamasının artış gösterdiği bildirildi.

Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, özellikle Hirfanlı Barajı kenarında bulunan Toklumen'den Mucur ilçesine bağlı Aydoğmuş köyüne kadar ki bölgede örtü altı sebze ve meyve üreticiliğinin artış gösterdiğini söyledi.

Şimşek, son üç yıldır örtü altı meyve ve sebze üretimi ile çiftçilerin para kazandığını belirterek, "Kapalı alanda yani örtü altı sebze ve meyve üretiminde son üç yıldır artış var. Toklumen ile Mucur'un Aydoğmuş köyüne kadar ki olan bölgede 40-50 dekar alanda örtü altı üretim yapılıyor. Bu şekilde erken turfandacılık yapılıyor ve sonbaharda marul, soğan ve yeşil bitkiler yetiştiriliyor. Bu rakam Kırşehir şartlarında iyi. Yaklaşık 500 adet örtü altı üretim var. Kırşehir şartlarında bu rakam çok iyi. Geçen yıllarda bu rakam düşüktü. Son 3 yılda artış gösterdi. Çiftçilerimize örtü altı meyve ve sebze yetiştiriciliğini tavsiye ediyoruz" dedi.

Üreticilerin, örtü altı sebze ve meyve üretimi sayesinde Kasım ve Aralık aylarında yüksek fiyata ürün sattığı için para kazandığını da söyleyen Şimşek, çiftçilere seracılığı tavsiye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 15:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat tas IP: 212.175.83.xxx Tarih : 24.08.2008 06:12:46

seracilik konusunda uzman ve bu isin okulunu okumus ve yurt ici ve disi dahil bircok yerde bu isi ogrenmis birisi olarak birkac tavsiyem olacak.1-ozellikle kirsehir yoresine uyan tunel ortu alti *salatalik/kabak/patlican/karpuz ve fidelik *uretimi nin usulunu ciftcilere ogretmek gerek.ciftci don vurmasini onlemek icin tohumu topraga cok gec atmakta buda gec ve kisa donemli urun alinmasina sebep olmaktadir.oysa tunel altina ve seraya ekilecek fidelerin hazir bir sekilde don olayinin kalmasindan hemen sonra dikilmesi ile kisa bir sure sonra urune ulasilacaktir.temmuz sonu agustos basi yerine bunu haziran ortalarina cekebiliriz.yani bir ay once urun alina bilir.ozellikle domates,patlica,biber ve salatalikta.birde 1000 tohumdan 970 civarinda fide etme basarisi da cabasi.