3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Müftülük eğitimleri sürüyor

Kırşehir Müftüsü Nimetullah Arvas, personel ve din görevlilerine yönelik eğitim kurslarına devam ettiklerini söyledi.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın Kırşehir'de göreve başlaması ile birlikte hem müftülük personeline hem de din görevlilerine yönelik eğitimlere önem verilmeye başlandı.

2009 yılının eğitim yılı ilan edilmesi nedeniyle harekete geçen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kırşehir İl Müftülüğü ve Kırşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Dini Musiki, Arapça ve İngilizce kurslarına devam edildiği belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Müftü Nimetullah Arvas, "Din görevlilerine, kamu personeline ve Kur'an kursu öğrencilerine yönelik İngilizce, Arapça ve Dini Musiki kursları açtık. Kurslara 80'e yakın din görevlisi ve personel katılıyor. Arapça kursunu İl Müftüsü olarak ben veriyorum. Dini Musiki kursunu Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Nurullah Soylu, İngilizce kursunu da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce görevlendirilen İngilizce Öğretmeni Hikmet Atlan vermektedir" dedi.

Hafta içi ve hafta sonu düzenlenen kursların müftülük binasında verildiğini kaydeden Arvas, "Kurslarda ezanı güzel okuma, makamlara göre Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve musiki makamları hakkında kursiyerlere bilgiler verilirken; Arapça ve İngilizce dilinin alt yapısı oluşturuluyor. Dil kurslarımızda hedefimiz; konuşma, yazma ve KPDS'de başarı elde etmektir. Kursiyerler tarafından büyük bir beğeni ve ilgi ile takip edilen kursların ilkinin bitimine müteakip 2. kurslar açılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?