3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Müftülükten gazilere iftar yemeği

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından gazilere iftar yemeği verildi.

Kırşehir İl Müftülüğü’nce 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle kentte bulunan gazilere ve ailelerine Ahi Evran Kur’an Kursu yemekhanesinde iftar yemeği verildi.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özcan, Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz, gaziler ve müftülük personelinin katıldığı yemekte, Müftü Arcas gazilerle tek tek ilgilendi.

İl Müftüsü Nimetulah Arvas, şehit ve gazi olabilmenin bir onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "19 Eylül Gaziler Günü olması nedeniyle İl Müftülüğümüzde sizler için bir iftar yemeği vermeyi planladık. Bu mübarek Ramazan ayında sizlerle bir araya gelmek bizleri sevindirdi. Sizlerde bizim davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu vatan için kiminiz henüz hayatının baharında olan evladınızı, kiminiz canınızdan can verdiniz bu ülke için. Şehitlik ve gazilik unvanı kolay bir unvan değildir. Kur’an-ı Kerim'de şehitlik ve gazilikle ilgili ayetler vardır. Bu unvanın getirdiği manevi bir güç vardır. İnsan bu duygu ile yaşar. Bizler sizleri tanımaktan ve yanınızda olmaktan daima gurur duyuyoruz. Her türlü sorunlarınızda yanınızda olmaya özen göstereceğiz.. Ahrete irtihal etmiş bulunan gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise hayırlı ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Verilen iftarın yemeğinin ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, gazilere ve ailelerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitaplardan hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 13:01:49
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 13:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?