7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Muharrem usta unutulmadı

MUHARREM USTA UNUTULMADI

Bozlak ve türkülerin usta sesi Muharrem Ertaş, ölümünün 26. yıl dönümünde unutulmayarak türkü ve bozlaklarıyla anılacak.

Zengin bir kültür, halk müziği birikimine sahip olan yörelerin başında gelen Kırşehir'in bozlak ve türkülerinin son temsilcilerinden olan Muharrem Ertaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölüm yıldönümünde anılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen program yarın ilk olarak Ahi Evran Camide Mevlid-i Şerif okutulması ile başlayacak. Bağbaşı Mahallesinde bulunan mezarını ziyaret edecek olan sevenleri saat:19:00'da kültür merkezinde bir araya gelerek, Muharrem Ertaş ile ilgili anma gecesi düzenleyecek.

Muharrem Ertaş, 1913 yılında başlayan 1984 yılında sona eren yaşamında türkülerle dolu ama zaman zaman yokluklarla bir ömür geçirmiş, bu dünyaya bıraktığı hoş seda ise yanık sesiyle söylediği bozlaklar Türk Halk Müziği repertuarına bıraktığı onlarca eser olmuştur. Kırşehir ve çevresinde çok sevilen Muharrem Ertaş'ın oğlu Neşet Ertaş'da babasından miras kültürü yaşatmaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 12:17:02
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?