2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Muhtarlar bilgisayarlarına kavuştu

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından, 14 mahalle muhtarına bilgisayar hediye edildi.

Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle, muhtarlara tam donanımlı bilgisayar ve yazıcı hediye etti. 14 mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleşen törende muhtarlar adına konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet Kurutluoğlu, Başkan Çakır'a teşekkür ederek, "Belediye Başkanımızla Aralık 2007 tarihinde bir toplantı yapmış ve kendisinden bilgisayar istemiştik. Kendisi de bize söz verdi ve sözünü yerine getirerek çok ihtiyacımız olan bilgisayarları bize teslim etti.

14 mahalle muhtarımıza tam donanımlı ve yazıcılı bilgisayar hediye edildi. Daha önceki belediye başkanlarımıza da bu talebimizi iletmiştik ama hiç kimse bizi muhatap dahi alıp bu sıkıntımızı çözmedi. İstek ve taleplerimizi her zaman dinleyerek gündemine alan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Muhtarlara bilgisayarlarını teslim eden Belediye Başkanı Halim Çakır, teknoloji çağında mahalle halkının temsilcileri olan muhtarların bilgisayarsız çalışmasına izin veremeyeceklerini ve bu nedenle kendilerine tam donanımlı bilgisayar aldıklarını belirterek, "Muhtarlarımızın talepleri bizim için her zaman önemli. Çünkü, onlar kendilerine istemiyorlar. Sorumlu oldukları mahallelerinin halkı için bizlerden talepte bulunuyorlar. Muhtarlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyor ve çözüme kavuşturulması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Mahallelerde yaşanan sıkıntıların büyük ölçüde çözüldüğünü de kaydeden Başkan Çakır, "Mahallelerimizin birçoğunda muhtarlarımızın talebi doğrultusunda asfalt sorununu çözdük. Birkaç mahallemizde sıkıntı var ve onları da 2008 yazında çözeceğiz. Hedefimiz çamursuz, çukursuz ve çöpsüz bir Kırşehir'dir. Bunu da Allah'ın izniyle başaracağız" dedi.

İhtiyar ve engelli vatandaşların belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanması için çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Çakır, muhtarların mahallelerinde yaşayan fakir ve muhtaç aileleri tespit etmeleri ile onlara da farklı konularda destek çıkacaklarını söyledi. Muhtarlara bilgisayarın dışında ayrıca, belediye saati, takvimi ve Kırşehir resimleri hediye edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 11:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih Yıldız IP: 85.105.9.xxx Tarih : 28.01.2008 19:41:51

Kırşehir tarihinde ilk bir Belediye Başkanı muhtarları adam yerine koydu, helal olsun sana Halim Başkan..