4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Muhtarlara temizlik bilgilendirmesi

Kırşehir Belediyesi, mahalle muhtarlarına yönelik 'Kent Temizliği ve Temizlik Bilincinin Arttırılması' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin'in başkanlık ettiği toplantıya, merkez mahalle muhtarları ve belediye yetkilileri katıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün kent temizliğinde yapmış oldukları çalışmalar ve gelecekteki iş planları ile beklentilerinin görsel olarak anlatması ile toplantı başladı.

Burada konuşan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir'de çevre bilincinin oluşması için muhtarların getireceği her türlü öneriye açık olduklarını belirterek, "Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak hepimizin sorumluğundadır. Mahalle temizliği noktasında mahalle sakinlerinde, şehir temizliği bilincinin oluşturulması konusunda muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sorunların çözümü için belediye olarak katkı sunmaya her zaman hazır olduklarını ifade eden Veli Şahin, "Biz yerel yönetim anlayışımızı açıklarken, belediye olarak tek başımıza hareket etmeyeceğimizi ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediğimizi belirtik. Özellikle vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile sorunların çözüm sürecinde birlikte olacağız. Kent, insanların ortak yaşamsal alanıdır. Bu yaşamsal alanı korumak ve temiz tutmak herkesin sorumluluğundadır. Kentte yaşayan herkes kentli olmanın bilincini taşımalıdır. Kırşehir'de çevre bilincinin oluşması için muhtarlarımız, üniversiteler ve çevre örgütleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın bize getireceği her türlü öneriye açığız. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluğundadır" şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmaları olumlu bulduklarını ve temizlik çalışmalarındaki memnuniyetlerini belirten mahalle muhtarları ise, özellikle geri dönüşümlü atıklarla inşaat molozlarının oluşturduğu kirlilik konularında halkın daha duyarlı olması konusunda çalışma yapılmasını istediler. Muhtarlar, aynı zamanda hayvan besiciliğinin ortaya çıkardığı kirlilik ve şehir içerisindeki başıboş hayvanların rehabilitasyonu konusunda da gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirttiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?