7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Müteahhitlerin sorunları tartışıldı

MÜTEAHHİTLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye kadrosu ile Kırşehir Müteahhitler Derneği'ni ziyaret ederek, yaşanan sorunları masaya yatırdı.

Dernek ziyaretine, Başkan Bahçeci ile birlikte, Başkan Yardımcıları Veli Şahin, Yaşar Sulu, Halil Tan, İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Orman katıldı.

İlk olarak söz alan Dernek Başkanı Turgay Kaya tarafından, yol bozma ücretleri, hafriyat metrekare bedeli, tevhit ücretleri, emlak beyan değerleri, yangın merdivenlerinin inşaat alanından sayılmaması, Pazar günü inşaatlarda çalışılması ile ilgili problemler olmak üzere müteahhitlerin karşılaştıkları pek çok sorunu dile getirdi.

Müteahhitleri dinleyen Başkan Bahçeci, müteahhitlerin karşılaştıkları sorunları tek tek not alarak maddeleştirdi. Ardından Yardımcıları Şahin, Sulu ve Tan ile Belediye İmar ve şehircilik Müdürü Mustafa Orman'ı dinledi.

Yaşanan sıkıntılara kanun ve yönetmeliklere uygun olarak çözümler aradıklarını belirten Bahçeci, "Belediye olarak amacımız müteahhitlerimize asla zorluk çıkarmak değildir. Yasa, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, yetkimiz dahilinde müteahhitlerimizin işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bir hatamız eksiğimiz varsa düzelteceğiz. Kolaylaştıracağız, güçleştirmeyeceğiz. Kırşehir'in gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için ilkemiz bu. Sizlerde biliyorsunuz ki, bazı sorunlarınız, bizim yetkimizi aşmakta ve yeni düzenleme gerektirmektedir" dedi.

Bahçeci, kendilerinden kaynaklanan sorunları çözmeye hazır olduklarını belirterek, "Sorunlar noktasında herkese bir takım görevler düşmektedir. Herkes işini eksiksiz yaparsa, ortada sorun kalmayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Turgay Kaya ise belediye ile uyumlu bir çalışma süreci yaşadıklarını ancak zaman zaman bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade ederek müteahhitlerin sorunlarını çözme gayretlerinden dolayı Başkan Bahçeciye teşekkür etti.

MÜTEAHHİTLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:50:01
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?