8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Naylon yerine bez torba!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri naylon poşetlerin ve petrol ürünlerinin doğaya verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla "Dünyanı Bez Torbanda Taşı" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında başlatılan kampanya çerçevesinde öğrenciler, Belediye Kavşağı’nda vatandaşlara bez torbalar ve kese kağıdı dağıttı. Aynı zamanda öğrenciler, vatandaşları naylon ve bu tür maddelerden imal edilen ürünlerin verdiği zararlar hakkında uyardı.

Öğrencilerin başlattığı kampanyaya Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek sağlıyor. Kampanyayı başlatan öğrenciler adına konuşan Rüveyda Erten, "Biz, ‘Dünyanı Bez Torbanda Taşı’ sloganıyla başlattığımız kampanya insanları uyarmaya çalışıyoruz. Naylon ve türevi maddeler insanlara kanser hastalığı yayıyor ve 100 ile 200 yıl arasında yok oluyor. Halbuki bez torbaların doğaya herhangi bir zararı yok ve 3 ay gibi kısa bir sürede doğaya karışıyor. Bizde vatandaşların naylon poşet kullanımına karşı duyarlı olmaları ve bez torba kullanımının yaygınlaşması amacıyla kese kağıtları ve bez torbalar dağıtıyoruz" dedi.

Dünyadaki birçok ülkede zaten bez torbaların kullanıldığını ve naylon poşetlere karşı yasal yaptırımların olduğunu hatırlatan Erten, "Bizde naylon poşet kullanımını engellemek amacıyla bir adım attık. İnsanlık adına yararlı olduğunu düşündüğümüz bir projeyi hayata geçirdik. Ancak yakındığımız bir nokta daha var. Kampanyayı yürüttüğümüz süre içerisinde orta ve ileriki yaşlardaki insanların bu tür konulara duyarlılık gösterdiğini gördük. Fakat aynı duyarlılığı genç kesimden göremedik. Hatta pek çok genç bizim anlattıklarımızı dinleme zahmetinde bile bulunmadılar. Buda gelecek açısından kaygılarımızı artırdı. Ancak projemiz genel manada amacına ulaştı. Amacımız gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 11:22:02
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?