6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Nefes kesen tatbikat!

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde görevli 21 personele verilen eğitim sonrasında, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirildi.

Kırşehir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan acil müdahale operasyon timinde görevli 21 personel, Özel Harekat Dairesi Başkanlığından görevlendirilen 4 uzman nezaretinde eğitildi.

Personele; Kırşehir'de meydana gelebilecek terör olayları ve organize suçlar kapsamında, rehine kurtarma, bina ve örgüt evi operasyonları araç durdurma ve müdahale teknikleri konularında silahlı eğitimin yanı sıra teorik ve pratik eğitimler verildi.

Aldıkları eğitim sonrasında bir acil müdahale operasyon tatbikatı gerçekleştiren ekip, gerçeği aratmayan görüntüler sergiledi. Eski Devlet Hastanesi binasında yapılan acil müdahale operasyon tatbikatı eğitimcilerin işareti ile başlarken, içeriye sessizce ve güvenli bir şekilde sızan tim elemanları, binada gizlenmiş 2 örgüt mensubunu etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Tatbikatın başarılı bir şeklide sona erdiğini duyuran Kırşehir İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, tim görevlilerini tek tek tebrik etti. Kursiyerlerin atış kabiliyetini geliştirmesi amaçlı temel atış teknikleri, 5 m ve 7 m sürpriz atışları, refleks atışları, baskı atışları, ileri ve geri yürüyerek atışlar yapıldığını dile getirem Aşık, "Barikat atışları gibi farklı atış teknikleri eğitiminin yanı sıra bina operasyonları çerçevesinde müdahale öncesi ve sırasında yapılacaklar kursiyerlere teorik olarak anlatıldı. Pratik alanda tek personelle giriş tekniği, iki personelle giriş tekniği, üç ve dört personelle giriş, çoklu giriş, oda hakimiyeti, odadan odaya geçişler, çoklu oda girişleri ve kalkanlı hareket tarzı, açık ve kapalı kapı girişleri, koridorda ve merdivende hareket tarzı, pencere geçişleri, bina tahliye çalışmaları, hedefe yaklaşma ve etkisiz hale getirme konularında silahlı eğitimler verilmiştir" dedi.

Yapılan eğitimler ile Kırşehir genelinde acil müdahale gerektiren durumlarda, müdahale timinin gerekli çevre emniyetini alarak daha profesyonel bir yaklaşımla hareket etmesini amaçladıklarını kaydeden Aşık, "Eğitimler bu doğrultuda gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, Eski Devlet Hastanesi binasında acil müdahale operasyon tatbikatını düzenledik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?