2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Neşet Ertaş Kamanlıları coşturdu

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen Neşet Ertaş konseri, binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Kaman Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ceviz Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda Neşet Ertaş konseri düzenlendi. Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Neşet Ertaş'ın konserine AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kırşehir ve Kaman belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçede ceviz bahçelerinin sayısının 6 kat arttığını söyledi. Çolak, "Kapama Ceviz Bahçeleri çoğaldı ve Mart 2009'dan itibaren Kaman-1 cevizine resmi sertifika verilecek. Ceviz, Kamanlının hayatında giderek daha önemli bir yer aldı. Organize Sanayi Bölgemizin de tesisi ile Kaman cevizi bir sanayi ürünü haline gelecek. Türkiye'de Kaman denince akla gelen cevizi tüm dünyanın tanıması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinden önce büyük bir köy görüntüsü veren kasaba halindeki Kaman'ın gelişen bir kent haline dönüşmeye başladığını kaydeden Çolak, "Yapılan yatırımlarla, eğitimden sanayiye, altyapıdan ulaştırmaya kadar hemen her konuda milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın üstün gayret ve destekleri ile bugünkü noktaya gelmiş durumdayız. Geçen 6 yıllık zaman içinde Kaman ve Kırşehir, devletten en fazla yatırım alan bölgedir” dedi.

"YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"

Belediye Başkanı Necati Çolak'ın ardından Milletvekili Mikail Arslan söz alırken, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür ederek, "Festivaller ve konserler, halkı bilgilendirmek ve yapılan çalışmalar için halka hesap verme anlamında bir fırsat olarak görülmektedir. Kaman-Ankara yolumuzun tüm kesimlerinde ihaleler yapıldı ve yüklenici firmalarımızın her biri hummalı bir şekilde yolun her kilometresinde çalışmaktadırlar. Karayolları 4. ve 6. Bölge Müdürlüklerinin çok büyük destek verdikleri çalışmalar kapsamında Kayseri 6. Bölge Müdürümüze, Kirlisu istikametine kadar yapılmakta olan çalışmayı takip ve kontrol altına almasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yol tamamlandığında keyifli ve konforlu bir yolculuğu hep beraber yaşacağız. Bölgemiz ve ilçemiz bu yolun tamamlanmasıyla eski günlerine ve canlılığına tekrar kavuşacak" dedi.

Kaman merkeze yapılan Çarşı Cami'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteği ile tamamlandığını ve açılışının yapılacağını kaydeden Arslan, "Adliye Sarayımızı, gençlik merkezimizi bitirdik. Futbol sahamızı çimlendirdik. Anadolu Öğretmen Lisemiz ile Anadolu Lisemizi açtırdık ve yeni binalarına kavuşturduk. TOKİ alanında 24 derslikli lise binamızı ve Ticaret Lisesi binasını bitirdik. 300 kişilik Ortaöğretim Öğrenci Yurdu yapılarak Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne devredilerek kullanıma başladı. Bilim Sanat Merkezi’ni Kaman'da açtık. Sağlık Meslek Lisesi’ne yeni bölümler açtık. Elektrik havai hatlarını yer altına aldık. Sıcak asfalt kaplama ile Kaman'ı tanıştırdık. Orta refüj aydınlatılması yapıldı, trafomuzu 25 MKW'ye çıkarttık. Mezarlığa dönüşen kültür merkezimizi bitirdik. Japon Ortadoğu Araştırma Merkezi’ne lojistik destek vererek enstitü binamızın yapımını ve TBMM'den çıkarttığımız kararla müzemizin yapılmasına katkı sağladık. Ek hastane binasını ve yeni sağlık ocağını bitirdik" dedi.

Milletvekili Arslan ayrıca, Köprüköy mevkiinde Kızılırmak üzerindeki köprünün yanına yeni ve büyük bir köprü yapılması için çalışma başlattıklarını söyleyerek, "2. etap toplu konut çalışması, savcılı tarım köy ikmal inşaatı, Hirfanlı'nın su sporları merkezi olması, Sağlık Meslek Lisesi yeni binası, eski Ticaret Lisesi binasının güçlendirilmesi, Kaman'a yeni bir fabrika açılmasının takip edilmesi, elektrik şebekesinin yenilenmesi, TEST Müdürlüğü binasının yapılması, doğalgaz çalışmalarının takip edilmesi, Değirmenözü Göleti ve Savcılı Pompaj Sulamaları, yeni Hükümet Konağı yapımı, Japon Bahçesi’nin yanına Türk Bahçesi yapılması, Ziraat Bankası’na yeni bir bina yaptırılması ve Ağız Diş Sağlığı Ünitesi’nin açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarla ilgili takiplerimiz sürüyor ve en yakın zamanda tamamlanacaklar" dedi.

Törende ayrıca Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır da söz alırken, konuşmaların ardından da THM Sanatçısı Neşet Ertaş sahne aldı. Seslendirdiği birbirinden güzel türkü ve bozlaklarla Kaman halkına doyasıya türkü ziyafeti çeken Neşet Ertaş'a Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından teşekkür plaketi verildi.

Neşet Ertaş'a ayrıca Kamanlı Gazeteci Muzaffer Aktürk tarafından Neşet Ertaş'ın Ankara’nın Mohaç İlkokulu’ndan 'Pekiyi' derece ile alınmış diplomasının sureti hediye edildi. Yıllar sonra ilkokul diplomasını gören Ertaş, duygusal anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?