2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Neşet Ertaş'a vefa borcu ödenecek

Kırşehir İl Genel Meclisi Toplantısında alınan kararla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülünün Türk Halk Müziğinin duayeni Neşet Ertaş'a ve halk arasında 'Ahi Baba' olarak bilinen Mustafa Karagüllü'ye verilmesi istendi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Avukat Salih Çetinkaya başkanlık ederken, toplantıda TBMM tarafından her yıl verilen 'Onur Ödülü'nün Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş ile halk arasında 'Ahi Baba' olarak bilinen Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü'ye verilmesi istendi.

Oy birliği ile alınan kararla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetankaya, "TBMM tarafından verilen Onur Ödülü'nün, Kırşehirimizi gerek Türkiye'de gerekse Dünya'da türkülerimizle ve bozlaklarımızla tanıtan Neşet Ertaş üstada verilmesini canı gönülden istiyoruz. Bu konuda da il genel meclisi üyelerimizle oy birliği karar aldık. Yine aynı ödülün esnafların biri Ahi Evran-ı Veli'nin adı ile anılan ve aynı zamanda Kırşehirlilerin çok sevip, hürmet ettiği 'Ahi Baba' unvanlı Mustafa Karagüllü'ye verilmesini istiyoruz" dedi.

Her iki isim üzerinde kesin mutabakat sağlandığını ve çok mutlu olduklarını söyleyen Çetinkaya, mevlis üyelerine aldıkları bu karardan dolayı teşekkür etti.

'İŞSİZ KADINLARA ÖDENEK AYRILDI'

Toplantıda ayrıca, yoksul kadınların meslek edinmesine yönelik kredi verilmesini de karara bağlayan meclis üyeleri, 'Mikrokredi' adı altında yoksul kadınlara destek verilmesini istedi. Mikrokredi ile ilgili bilgiler veren Meclis Başkanı Çetinkaya, "Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından ayrılan ödenekle, yoksul kadınlara bir meslek öğrenmeleri yada üretim yapmalarına yönelik kredi verilmesi mecliste oy birliği ile karar bağladık. Bu proje ülkemizde 13 il'de uygulanıyor. Kırşehir 14. il oldu" dedi.

Kredinin kefilsiz ve teminatsız olduğunu kaydeden Çetinkaya, "Krediyi kendi araştırmalarımız doğrultusunda veriyoruz. Geri dönüşümlü bu kredi 100 YTL'den başlayıp 700 YTL'ye kadar çıkıyor. Kapsamlı projeler için bu rakam daha da artırılabiliyor. Mikrokredi kapsamında 40 bin YTL ödenek ayırdık" dedi.

Projeye sivil toplum kuruluşlarının önderlik edeceğini ve destek vereceğini kaydeden Çetinkaya, yoksul kadınların bu kredilerle geçimlerini sağlayabileceğini sözlerine ekledi. Toplantıda son olarak, Kaman İlçesinde bulunan Hazarkent İlköğretim Okulu'nun ihtiyacı olan 50 bin YTL'nin ödenmesi karara bağlandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 17:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?