7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Nevruz'a halaylı kutlama

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Kırşehir'deki Nevruz kutlamalarına izin verilmezken, parti içinde halay çekip eğlenen grup, basın açıklaması yapılmasının ardından dağıldı.

BDP'nin ülke genelindeki Nevruz kutlamaları olaylı devam ederken, Kırşehir Nevruz Tertip Komitesi ve BDP Kırşehir İl Başkanı Yüksel Han, BDP Kırşehir il binasından Ahi Stadyumu'na yürümek istediklerini fakat emniyetin izin vermediğini söyledi.

Yürüyüş yapamayan grup, parti içerisinde halay çekip basın açıklaması yapmakla yetindi.  İl binası önünde basın açıklaması yapan BDP Kırşehir İl Başkanı Yüksel Han, tertip komitesi olarak valiliğe başvurduklarını belirterek, "Nevruz'u Ahi Stadyumu yanında kutlamak istedik. Verilen cevapta ise sadece 21 Mart'ta kutlama yapılacağı bildirildi. Nevruz her ilde görkemli kutlamalara sahne olacaktır. AK Parti hükümeti vermiş olduğu bu antidemokratik karardan geri adım atacaktır. Bu halk yine kutlamasını yaptı ve yapacaktır da. Hepinizin Nevruz'unu kutluyorum. Özgür Nevruzlarda buluşmak dileği ile tüm halkımıza saygılarımızı sunuyorum" dedi.

Basın açıklamasına katılan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, tüm halkların bayramını kutlayarak, "Nevruz Bayramı Kürtlerin ulusal bayramıdır. Tüm Mezopotamya ve Anadolu halklarının bayramını kutluyorum. Bu kutlamalara bazı kısıtlamalar getirildi. Halklar kendi başlarına bırakıldıklarında özgürce kutlandı ve hiçbir olay olmadı. Çünkü bayramların huzura ve barışa vesile olması gerektiğine inanıyoruz. Yeniden bahara girmiş bulunuyoruz. Bu baharın barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz. İstanbul'daki Nevruz kutlamalarında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bildiğiniz gibi Türkiye'de Kürt sorunu vardır. Bunun çözülmesi lazım. Bu çözüm yeni anayasa sürecinde oluşacaktır. Daha önce diyalog ve müzakere süreci başlatılmıştı. Biz sorunun asayiş politikaları ile çözüleceğine inanmıyoruz. Biz temsil ettiğiz halk adına, müzakere ve diyalogla çözmek istiyoruz. Türkiye'deki halklar arasında bir problem yoktur. Biz siyasiler olarak sorunlarımızı karşılıklı diyalogla müzakere, empati, saygı ve adalet duygusu ile
çözemiyoruz demektir. Burada halklara yüklenebilecek herhangi bir suç mevcut değildir" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından slogan atan grup, parti binasına çıkararak kutlamalara son verdi. Geniş güvenlik tedbiri alan emniyet ekipleri caddeye girişleri kapatırken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2012 Salı 17:32:39
Güncelleme :20 Mart 2012 Salı 17:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?