8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Nida Tüfekçi Korosu Kırşehir'de

NİDA TÜFEKÇİ KOROSU KIRŞEHİR'DE

Yozgat Belediyesi bünyesinde kurulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, Kırşehirlilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Yoğun ilginin olduğu konsere Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve eşi Zerrin Bahçeci, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve eşi Ayşe Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda Türk Halk Müziği seveni katıldı.

Yozgatlı Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Nida Tüfekçi'nin isminin yaşatılması amacıyla Yozgat Belediyesi bünyesinde kurulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, Şef Adnan Şahin yönetiminde Nida Tüfekçi'nin derleyerek Türk Halk Müziği'ne kazandırdığı türkülerin yanı sıra Kırşehir ve İç Anadolu bölgesine ait türküleri de seslendirdi.

Solo ve koro halinde yaklaşık 14 türküyü seslendiren Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği korosu Kültür Merkezi'ni dolduran kalabalığa eğlenceli dakikalar yaşattı.

Konser sonunda kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye olarak Kültürel Faaliyetleri imkanlar dahilinde Kırşehirliler ile buluşturmaya devam edeceklerini söyleyerek, Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği korosunun kurulmasında emeği geçen başta Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer olmak üzere herkese teşekkür etti.

Bahçeci'nin ardından konuşan Vali Erden ise oldukça keyifli ve eğlenceli bir konser programı izlediğini ifade ederek, konseri organize eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Erden'in konuşmasının akabinde günün anısına çekilen hatıra fotoğrafI ile konser sona erdi.

NİDA TÜFEKÇİ KOROSU KIRŞEHİR'DE
NİDA TÜFEKÇİ KOROSU KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 14:31:03
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 22:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?