2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Nikahsız çiftlere nikah kıyıldı

Kırşehir'in Kaman İlçesinde, belediye tarafından imam nikahlı ihtiyar çiftlere, resmi nikah kıyılarak evlilik cüzdanı verildi.

8 Mart Dünya Kadılar Günü nedeniyle çeşitli organizasyonlar düzenleyen Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Kaman Kız Meslek Lisesi Müdürü Türker Korkut ile Öğretmenlerden Demet Çolak ve Başak Timur ile birlikte ilçede yaşayan bin kadına bin adet karanfil hediye etti.

Başkan Çolak tarafından ayrıca, ilçede yıllarca imam nikahlı yaşayan ihtiyar çiftlere de ücretsiz resmi nikah kıyıldı. Kadınların da haklarının olması gerektiğini söyleyen Başkan Çolak, "Dünya Kadınlar Günü'nde, ilçemizde yaşayan ancak, imam nikahlı olduğu için sıkıntılar yaşayan ihtiyar kadınlarımızı kocaları ile resmi nikahta buluşturduk ve kendilerine evlilik cüzdanı verdik. Bir hafta süresince resmi nikah kıyacak ve kadınlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz" dedi.

Yıllarca imam nikahlı yaşayan kadınların resmi nikahla kendilerine evlilik cüzdanı verilmesinden dolayı mutlu olmaları dikkat çekerken, Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından yapılan açıklamada, hafta boyunca müzik ve eğlence programlarının da düzenleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?