4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Nüfus sayımında yeni dönem

Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile ilgili basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Valililik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Turan Arık, TÜİK Kırşehir Temsilcisi Himmet Hancı ve basın mensupları katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Bilgin, nüfus kayıt sistemine esas olarak numaralama çalışmalarını Türkiye'de ilk bitiren iller arasında Kırşehir'in de bulunduğu belirterek, "Ülkemiz için en önemli reformlardan birisi olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ni en iyi uygulayacak iller arasında yer almamız son derece mutluluk verici. Şehirlerde insandan sonda en önemli unsur binalardır. Şehirleşmenin getirdiği sorunlar, klasik yönetim sistemleri ile çözümlenemeyecek boyutta ve niteliktedir. Bu sorunların çözümü açısından binaların standart bir sistemle numaralandırılması artık tehir edilemez bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Bu düşünceden hareketle, hükümetimiz tarafından hazırlanıp yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunuyla, MERNİS bilgileriyle eşleştirilecek bir ulusal adres veri tabanının kurulması öngörülmüştür" dedi. 

Kırşehir'in Türkiye genelinde yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarında, Ulusal Adres Veri Tabanı oluşturulması hedefinin en önemli ayağını oluşturduğunu vurgulayan Vali Bilgin, "Veri tabanını oluşturacak numaralama çalışmalarını, İlimiz merkeze bağlı köylerde ilimizin kadastro çalışmaları bitmesi nedeniyle Kadastro Müdürlüğünde mevcut olan köy içi krokilerden faydalanılmış, köy içi krokilerinin ve zemin güncelliğinin sağlanması için Kadastro Müdürlüğü tarafından bu çalışmalarla ilgili teknisyen görevlendirilerek, İçişleri Bakanlığımız tarafından çıkartılan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre binalar numaralandırılmıştır. Bu çalışmalarda; ilimizde görev yapan kamu görevlilerinden 365'i köylerde, 198'i il merkezinde olmak üzere 563 kişi görevlendirilmiştir. İlimizde Belde, İlçe ve İl merkezimizdeki bilgi formlarının derlenmesinin yüzde 85'i tamamlanmıştır. İlimiz genelindeki alan çalışmalarının Aralık ayının ilk haftasında bitirilmesi planlanmıştır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 11:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?