7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

O en küçük kuş gözlemcisi

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KUŞ GÖZLEMCİSİ İLGİ ODAĞI OLDU

Kırşehir'de düzenlenen Türkiye 2. Sulak Alanlar Kongresi sona ererken, Seyfe Gölü kenarındaki etkinliğe katılan 3 yaşındaki Nehir isimli kız çocuğu dürbünle kuş gözlemi yapıp fotoğraf çekti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Türkiye 2. Sulak Alanlar Kongresi sona erdi. 22 Haziran'da Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayan kongrenin birinci ve ikinci gününde bildiriler ve sunumlar yapılırken, üçüncü ve son gününde yapılan Seyfe Gölü gezintisine ailesi ile birlikte katılan 3 yaşındaki Nehir Güçlü, hareketleri ile gruptaki herkesi kendine hayran bıraktı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışan babası Serkan Güçlü ile Türkiye 2. Sulak Alanlar Kongresine katılan Nehir, dürbünle kuş gözlemi yaparken fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Anturia Organizasyon Şirketi yetkilisi Murat Yıldız ve ekibinin ilgi odağı olan "dünyanın en küçük kuş gözlemcisi"nin, daha önce de babası ve annesi ile birlikte birçok çevre etkinliğine katıldığı öğrenildi.

Türkiye 2. Sulak Alanlar Kongresi hakkında bilgi veren Murat Yıldız, Ramsar alanı olan Seyfe Gölü'nün Kırşehir çevresindeki önemli sulak bölgelerden biri olduğunu belirterek, "Konuklarımızı ve araştırmacılarımızı getirdik. Burada anlatılan, seyredilen her şeyi, kongrede gösterilen birçok şeyi gözleri ile görmelerini sağladık. Göl kıyısına geldik. Burada ekoturizmle ilgili kerpiç evleri, onların geleneklerini anlattık ve konuklarımızı gezdirdik. Umuyoruz ki bu ve diğer alanlardaki konularla buradaki

konuları karşılaştırarak yeni uzun vadeli çözümleri ve hep birlikte uzun, güzel bir geleceği sağlayacak sonuçları elde edeceğiz" dedi.

Kongreye katılan konuklar, Seyfe Gölü kenarında kuş gözlemi yaparken göl hakkında da bilgi aldı.

Öte yandan kongre süresince Özdemir Adıgüzel'in "Van Havzası Kuşları Fotoğraf Sergisi", Ömer Çetiner'in "Seyfe Gölü ve Yaban Hayatı", Ali Kemal Ayan'ın "Kızılırmak Deltası Sakinleri Fotoğraf Sergisi" ve Mustafa Bağ'ın "Kırşehir'de Doğanın Renkleri Fotoğraf Sergisi" de ziyarete açıldı.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KUŞ GÖZLEMCİSİ İLGİ ODAĞI OLDU
DÜNYANIN EN KÜÇÜK KUŞ GÖZLEMCİSİ İLGİ ODAĞI OLDU
DÜNYANIN EN KÜÇÜK KUŞ GÖZLEMCİSİ İLGİ ODAĞI OLDU
DÜNYANIN EN KÜÇÜK KUŞ GÖZLEMCİSİ İLGİ ODAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 12:57:02
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 13:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?