2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Öğrencilerden Çanakkale destanı

Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri tarafından, Çanakkale Şehitleri anısına Çanakkale destanını anlatan türkülerin seslendirildiği bir konser verildi.

Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen konsere Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selehattin Salman, dekanlar, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu'na öğretim üyesi Necati Karayel şeflik yaparken, konser öncesinde konuşan Rektör Salman, vatan toprağı için toprağa düşen şehitleri minnetle andıklarını söyleyerek, "Bu vatanı bizlere emanete eden, kanı ile canı ile bu toprakları bize bırakan şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onları anmak bizim geleneğimizin, kültürümüzün, örfümüzün gereğidir" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi'nin Kırşehir'e yakışır bir üniversite olacağını da sözlerine ekleyen Salman, "Kırşehir tarih ve kültür şehridir. Üniversitemizin bu tarih, kültür ve bilim şehrine yakışır bir üniversite olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yolda başarılı olmaya ant içtik" dedi.

Öğrencilerin oluşturduğu koro, konsere Çanakkale destanını anlatan 'Yemen" türküsü ile başladı. Yaklaşık 1 saat üren konsere ilginin yüksek olması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?