7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Öğrencilere burs müjdesi

YGS'DE KIRŞEHİR'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PARA ÖDÜLÜ VE BURS MÜJDESİ

Kırşehir'de Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de büyük başarı göstererek dereceye giren Kırşehirli öğrencilere, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından para ödülü ve burs müjdesi verildi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk'ün makamında yapılan törene, YGS'de derece giren 3 öğrenci ile öğretmenleri katıldı.

Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk konuşmasında, Uzak tarihinde Ahi Evran-ı Veli, Cacabey, Aşıkpaşa, Şeyh Edebali, Süleyman Türkmani, Hacıbektaş-ı Veli gibi büyükler yetiştiren ilim ve kültür şehri Kırşehir'in, son yıllarda öğrencilerin sınavlarda almış oldukları sonuç ve derecelerle eğitimde marka bir şehir haline geldiği söyledi.

Öztürk, "Kırşehir eğitimde özellikle son beş yılda önemli başarılar elde etmektedir. Bu yıl da bu geleneği bozmadan YGS-3 ve YGS-4' te Türkiye birincisi, YGS-5' te Türkiye ikincisi olarak bu alanda marka şehir olduğunu kanıtlamıştır. Öğrencilerin bu başarıları; anne-baba ve büyükleri olarak bizleri gururlandırmaktadır. Öğrencilerimizi yürekten kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Onlar yüzümüzün akı oldu, bizde ödüllendirmek istedik" dedi.

Öğrencilerin bu başarılarında hiç şüphesiz onları en güzel bilgilerle eğiten, okutan öğretmenlerin de payının çok fazla olduğunu kaydeden Öztürk, "Bütün öğretmenler adına ve bu başarıların baş mimarları olarak Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Müdürü Nurettin Altunkılıç'a teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve kendisinin başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bugün öğrencilerin bu başarıları ile gururlandıklarını hatırlatan Öztürk, "Kırşehir Esnaf ve Sanatkarı olarak onların bu önemli başarılarında yanlarında olmak ve ödüllendirmek istedik. Huzurlarınızda Ahi Esnaf ve Sanatkarlar adına bu küçük hediyeleri öğrencilere takdim ediyorum" ifadelerini kullandı.

125 TL'lik çek verilen öğrencilere ayriyeten üniversite hayatları boyunca burs müjdesi de verildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

YGS'DE KIRŞEHİR'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PARA ÖDÜLÜ VE BURS MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:05:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?