4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Öğrencilere en iyi hizmet

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırşehir Kervansaray Yurdu'nda başlatılan hummalı çalışmayla, üniversite öğrencilerine 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veriliyor.
 
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kırşehir Kervansaray Yurdu'nda yapılan çalışmalar, üniversite öğrencilerinin beğenisini kazanırken, yurt binasında yapılan yeniliklerle öğrencilere daha kaliteli hizmet veriliyor. Yurt Müdürü Faruk Şahin, öğrencilere daha güzel hizmet verebilmek ve öğrencilerin daha sağlıklı mekanlarda barınmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri belirtilerek, yurdun tam anlamıyla modern bir bina haline getirildiği kaydedildi.
 
Öğrencilerin en iyi şartlar altında barınmaları için ellerinden gelen bütün çalışmayı yapacaklarını kaydeden Şahin, "Kervansaray Yurt Müdürlüğü olarak Ahi Evran Kampüsü içerisinde bulunan 2 binada ve Devlet Hastanesi yanında bulunan binada öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Yurtlarımız jeotermal ısıtma sistemiyle ısınıyor ve sağlık bloğu ve merkez kampüste doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirdik.
İnternet kafe, kuaför salonları, kantin, kafeterya, nöbet odaları, mescit, yemekhane, televizyon odası ve farklı branşlarda spor alanlarıyla yurdumuz tam anlamıyla bir sosyal kompleks durumunda. Yine yurtlarımızda çamaşır kurutma odalarıyla çalışma salonları da mevcut. Erkek öğrencilerimizin kaldığı blokta 18 yatak odası, 8 banyo ve 6 adet tuvalet bulunuyor. 10 kişilik odalarda 5'er ranza var ve öğrencilerimiz son derece rahat bir ortamda kalıyorlar. Bu odalardan 88 tanesi öğrencilerimizin barınması için kullanılıyor. Kız öğrencilerimizin barındığı blok ise 90 odalıdır. Odalarımız 22 metrekare ve kız öğrencilerimiz de huzurlu bir ortamda barınıyorlar. Kız öğrencilerimizin odaları 8 kişilik ve her odada 4 ranza bulunuyor.Yine aynı oda içerisinde çalışma masaları ve sandalyeleri mevcut. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelerek bize emanet edilen öğrencilerimizin güvenliği bizim için son derece önemli ve yurdumuz 24 saat güvenlik kameralarıyla takip altında. Özellikle kız yurdumuza hiçbir şekilde izinsiz girilemiyor" dedi. 

Sosyal faaliyetlerinde her geçen gün arttırılarak devam ettiğini ifade eden Şahin, yurtlarda toplam 1089 öğrencinin barındığını ve öğrencilerin sosyal faaliyetlerden mahrum kalmaması için basketbol,voleybol ve masa tenisi gibi spor sahaları da oluşturduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerden mahrum kalmaması için birçok yarışma ve organizasyon düzenledik. Bugüne kadar öğrencilerimize moral olsun diye çok sayıda eğlence düzenledik. Yine sağlık taraması, atık kağıt toplama, gönüllü abla, giyim yardımı gibi birçok alanda kampanyalar yaptık ve son derece başarılı geçti. Yurt bahçemize oturma grupları ve kitap okuma bölümleri yaparak nezih bir ortam oluşturduk" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uldu tes IP: 81.213.207.xxx Tarih : 18.06.2008 22:27:59

siz nasıl yurt müdürüsünüz sözde birde namaz kılan birisiniz ögrencilere nasıl davranıyosunuz fakir ögrencilerin durumundan hiç anlamıyosunuz okulları yarım dönem uzuyor yurtta kalmasına izin vermiyosunuz hemen attmaya bakıyosunuz siz nasıl bir insansınız ne olsada sonunda akp lisiniz hepinizmi böylesiniz insaf elinizi ficdanıza koyun bunları neden mi yazdım okulum yarım dönem uzamıştı siz kalmama müsede etmediniz kalacak yer bulamadım şimdide perişan haldeyim okulu bile bırakma aşamasına geldim çünkü aylem zengin degil ki özel yurtlarda kalıyım anca sizin yurt bana avantajlı geliyodu ama sizin gibi müdür olursa böyle olur hep ögrencilerin beddualarını alıyosunuz insaflı ol müdür