4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Okul geçit görevlilerine sertifika

OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİ BELGELERİNİ ALDI

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi olan "Okul Geçidi Görevlisi" eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

Okul geçit görevlisi olarak tespit edilen ve Emniyet Müdürlüğünce eğitimleri verilen 12 öğretmen ve 48 öğrenciden oluşan toplam 60 okul geçidi görevlisine kimlikleri, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Süleyman Türkmani İlköğretim Okulu'nda yapılan törende konuşan Emniyet Müdürü Osman Öztürk, görevlilerin tıpkı polis gibi yetkili olduklarını belirterek, "Okul önlerindeki trafiğin sevk ve idaresinden sorumlu olan görevlilerin talimatlarına uyulması gerekiyor. Görevlilerinde uymasını istediğimiz kuralar var. Görevliler kesinlikle belirlenen önlüklerin ve şapkalarının haricinde bir şey kullanmayarak dur-geç levhaları ile trafiğe yön vermelerini istiyoruz. Normal zamandan daha çok dikkat gerektiren bu işe önem verilmesi gerekiyor. Görevlilerin kendi arkadaşları üzerinde hayati bir sorumluluğu olduklarını unutmamaları gerekir." dedi.

OKUL GEÇİT GÖREVLİLERİ BELGELERİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:26:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 09:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?