2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Okul servisleri rekabete girdi

Kırşehir'de rekabete giren okul servis firmaları, Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan yardım istedi.

Okulların açılması ile birlikte öğrenci servisleri de rekabete girdi. Rekabet nedeniyle öğrencileri aylık 35 YTL'ye taşıyan servis firmaları, günden güne zarar ettiklerini ve yaşanan sıkıntıya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın el atması gerektiğini söylediler.

As-Ahi Tur Şirketi Müdürü Ramil Aydın, okulların açılması ile birlikte 'S' plakalı minibüslerin de çalışmaya başladığını belirterek, "Kırşehir'de 7 ayrı okul servisliği yapan şirket var. 28 tane de bizim aracımız var. Ancak, bu şirketlerin tamamı zarar ediyor. Çünkü, 4 yıl önce Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından bir fiyat belirledi. Ancak, bu fiyata kimse uymuyor. Bir öğrenci aylık 35 YTL'ye taşınıyor. Bu da tüm şirketlerin zarar etmesine neden oluyor" dedi.

Servis ücretlerinin düzeltilmesini isteyen Aydın, Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan da destek isterken, "Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın belirlediği ücret geçerli olmalıdır. Şehir içi taşıma ücreti 50 YTL olmalı. Odanın verdiği karara uymamak suçtur. Bir arkadaşımız şikayet etse kanunen suç işlenmiş sayılır" dedi.

Kırşehir'de bazı okul müdürlerinin bazı şirketlere taviz verdiğini de ileri süren Aydın, servis şirketlerine taraflı davranan müdürler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 16:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
israfil akbulut IP: 88.247.5.xxx Tarih : 10.09.2008 13:57:18

Ramil hocam haklısında maalesef emanet hırsızın eline teslim edilmiş.Malı götüren götürüyo.sende bir öğrenciden 35 ytl alacam diye çalış dur.Allah yardımcınız olsun.