4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Okullar davul zurnayla açıldı

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2009-2010 eğitim öğretim yılı açılış töreni, davul zurna eşliğinde yapıldı.

Kırşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan törene, Vali M. Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, öğrenci ve velileri katıldı. Daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda devam eden törenler, davul zurna eşliğinde başladı.

Öğrencilerin folklor gösterisi de yaptığı törende, anaokuluna yeni başlayan öğrenciler çiçeklerle karşılandı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali M. Ufuk Erden, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Erden, "İlköğretim, insanların hayatını şekillendirmektedir. Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmemiz için çocuklarımızı çok iyi eğitmeliyiz" dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Okul için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erden, beraberindekilerle birlikte sınıfları dolaşarak, ücretsiz gönderilen kitapları öğrencilere dağıttı. Anaokulundaki sınıfları da gezen Vali Erden, çocuklarla tek tek ilgilendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 22:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?