2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil olup olmayacağı sorusu da yavaş yavaş Cevap buluyor. Valiliklerden tatil kararları gelmeye başladı.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Muammer Güler, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da ilk ve orta öğretimde yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

KOCAELİ

Kocaeli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler ile Kocaeli Üniversitesi'nde yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Pazartesi günü tatil edildi.

Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Pazartesi günü bütün fakülte ve yüksek okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, üniversitede eğitim ve öğretimin 19 Şubat Salı günü yeniden başlayacağı kaydedildi.

BALIKESİR

Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda 19 Şubatta ders başı yapılacağı belirtildi.


ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, Valiliğin aldığı karara göre pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildi. İlçelerde ise hava şartlarına göre Kaymakamlara yetki verildiği bildirildi.

SAKARYA

Sakarya'da da kent merkezindeki kar kalınlığı 20 santimi aştı. Adapazarı merkeze bağlı köyler diğer ilçelere bağlı 133 köyle ulaşım sağlanamadı. Sakarya Üniversitesi yarın için 1 günlük tatil kararı alırken, iki il valilikleri de il genelinde ilk ve orta dereceli okullar için 1 günlük tatil kararı aldı. Okulların salı günü de tatil edilip edilmeyeceğine yarın karar verilecek.

BURSA

Bursa'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullar pazartesi günü tatil edildi.

Bursa'da etkisini artıran kar yağışı sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre, ilimizde yoğun kar yağışının yarın öğlene kadar devam edeceğinin öğrenilmesi sebebiyle taşımalı sistemde meydene gelecek ciddi aksamaların ve öğrencilerimizin güvenliğiyle okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla Bursa il merkezi ve ilçelerimizde 18 Şubat 2008 Pazartesi günü eğitim ve öğretimen bir gün süreyle ara verilmiştir. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde pazartesi günü durum yeniden değerlendirilecektir" denildi.



KONYA

Konya'daki yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim, lise ve Selçuk Üniversitesi'ndeki eğitime pazartesi günü bir gün ara verildiği bildirildi. Kent merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçmesi ve ulamışın olumsuz etkinlenmesi nedeniyle okullar, Pazartesi günü için bir gün süre ile tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yoğun kar yağışının dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında bir gün ders yapılmayacağını açıkladı. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıkmada da kar yağışının devam etmesi nedeniyle pazartesi derslerin yapılmayacağı bildirildi. Tatilin devam edip etmeyeceğinin kar yağışının yoğunluğuna göre değişeceği öğrenildi.

BARTIN

BARTIN'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, pazartesi günü bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı Bartın'da yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde araçlarında zincir bulunmayan sürücüler yolda kalınca, araçlarını yol kenarlarına çekerek gidecekleri yere yürüyerek ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın Valiliği, Ulus İlçesi dışında, kerkez ilçe diğer tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulları yarın bir günlüğüne tatil etti.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde eğitime 1 gün, Andırın ilçesinde ise 2 gün ara verildi. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti. Andırın ilçesinde ise yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini ifade eden Kırbıyık, diğer ilçelerdeki durumu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti.

2 GÜN TATİL OLAN İLLER

TOKAT

Tokat il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışının yarın da devam etmesinin beklendiğini söyledi. Bazı ilçelerde kar kalınlığının 40 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 70 santimetreyi bulduğunu belirten Çakır, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini ifade etti. Çakır, "İlçelerimizde inisiyatif kaymakamlarımızda olduğu için duruma göre 2 veya 3 gün tatil edecekler." dedi.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece etkisini artıran kar yağışı, özellikle Ilgaz'da tipiye dönüştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar, pazartesi ve salı günü 2 gün süreyle tatil edildi.

KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki okullarda kötü hava koşulları nedeniyle 2 gün eğitim ve öğretime ara verildi. Çiçekdağı Kaymakamı Sedat Eliuz, ilçede kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğunu, karla birlikte tipinin hayatı büyük ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi. Eliuz, "Yaptığımız değerlendirme sonucunda ilçemiz genelindeki ilköğretim, lise ve dengi okulların yarın ve salı günü tatil edilmesini uygun bulduk" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 15:27:11
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 15:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?