2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

OSB'de istihdam oranında artış

Kırşehir'in teşvik verilen iller arasına girmesiyle birlikte, Organize Sanayi Bölgesinde istihdam oranının arttığı bildirildi.

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde teşvikten önce istihdam oranının düşük olduğunu ve teşvikten sonra arttığını kaydeden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, "İlimiz bir yandan yeni yatırımlara kavuşurken diğer yandan da odamız yatırımların bir an evvel kazanca dönüşmesi adına gayretler sarf etmektedir. Bunların başında odamız bünyesinde kurulan KOSGEB Sinerji Odağı ile İGEME Temsilciliği yer almaktadır. Son yıllarda hızla artan ihracatımızın bizleri Gümrük kurma noktasına getireceğinin de bilincindeyiz. Özellikle son birkaç yıldır ihracat amaçlı yurt dışı gezilerimizin ve eğitim faaliyetlerimizin de bu gelişmelere katkıda bulunduğu bir gerçektir" dedi.

Türk sanayicisinin, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve döviz dalgalanmalarının üstesinden gelecek güce sahip olduğunu da söyleyen Çopuroğlu, "Ülkemizin son yıllarda ekonomi alanında göstermiş olduğu başarılı grafiğin bizleri rehavet yerine daha fazla çalışmaya ve üretmeye sevk etmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle son günlerde yaşamakta olduğumuz serbest piyasadaki dalgalanmalarla ise iş alemi ve top yekun ülke olarak baş edecek gücümüz kesinlikle vardır. Zaten bu tür dalgalanmalara her zaman hazır olmak gerekmektedir" dedi.

Kırşehir'in ülke ekonomisine olan katkısının giderek arttığını kaydeden TSO Başkanı Çopuroğlu, "Hükümetimizin bugüne kadar olduğu gibi biz tüccar ve sanayicilerin sesine kulak vermeye devam etmeleri gerekliliğinin de altını çizmeliyiz" dedi.
Başkan Çopuroğlu, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde teşvikten önce 355 kişinin istihdam edildiğini, bu rakamın bugün itibariyle 900 olduğunu sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?